**Basın toplantısında gazetecilerle bir araya gelen Petrolspor Kulüp Başkanı Abdulvahap Akbaş, takımın sportif olarak lider olduğunu, maddi olarak ise küme düştüğünü ifade ederek; “Ben bu kulübün emanetçisiyim, takıma talipli varsa takımı devretmeye hazırım” dedi.

“HİÇBİR ÇIKARIMIZ YOK”
Petrolspor Kulüp Başkanı Abdulvahap Akbaş, yöneticiler Yalçın Güneştekin ve Cahit Tok ile birlikte kulüp binasında basın toplantısı düzenledi. Başkan Akbaş, kulübün mali açıdan zor bir süreç içerisinde olduğunu belirterek; “Sportif açıdan liderliğe oynuyoruz ama maddi açıdan kümeye düşüyoruz” dedi. Uzun süredir TPAO Genel Müdürlüğü’nden beklenen sponsorluk süreci ve gündemdeki diğer konularla ilgili değerlendirmede bulunan Akbaş; “Ben bu kulübü önceki Valimiz Hulusi Şahin’in ricası üzerine emanet aldım. Koltuk sevdamız yok. Şimdi bile biri kulübe talip olursa devretmeye seve seve talibim. Benim bu kulüpten tek bir çıkarım yok. Ben ve arkadaşlarım bu kulübü bir yerlere taşımak için yoğun çaba vermeye devam ediyoruz. Ne yazık ki takım ne zaman iyi giderse birileri bu kulübün kötü gitmesi için elinden geleni yapıyor. Çok yazık” dedi.

“BAKAN TALİMAT VERDİ AMA…”
Akbaş, TPAO’nun sponsorluk süreciyle ilgili ise şunları söyledi; “Enerji Bakanı ile bire bir iki sefer görüştük. Her görüştüğümüzde TPAO’nun kulübe destek olması için sponsorluk talimatı verdi. Bir diğer görüşmemizde Bakanımıza ‘Talimat verdiniz ama henüz bir adım atışmamış. Sezon başlamak üzere, geç kalıyoruz’ dememe rağmen bir gelişme olmadı. TPAO’dan her hangi bir sponsorluk desteği almış değiliz.  Sportif açıdan, puan bakımından liderliğe oynuyoruz ama maddi açıdan kümeye düşüyoruz. Bu sene transferlere 14 Milyon TL harcadık. Bu harcamanın yarısını maç başı olarak anlaştık, diğer yarısını ise taksitlendirdik. Ligde en mütevazi takımı kurduk ve 6 haftada 4 galibiyet elde ettik. En düşük bütçeli takımlardan biriyiz. Bu takım tüm Batmanlılarındır. Her kesimden duyarlılık ve destek bekliyoruz. Tekrar ediyorum, bu takımı bizden daha iyi yönetecek varsa buyursun gelsin.” (Spor Servisi)

Editör: TE Bilişim