**Günler öncesinden hazırlıkların yapıldığı Batman Petrol-Kasımpaşa maçında her şey güzel başlasa da maçın uzatma dakikalarında sahaya atılan su şişesi, Kasımpaşalı futbolcuyu hastanelik etti. Koita, hastaneye kaldırılırken, hakem Özgür Yankaya, karşılaşmayı tatil etti. Hakemin ağır kararı, Batman kamuoyunda tepki topladı.

STAD: Batman Yeni Şehir
HAKEMLER: Özgür Yankaya**, Ömer Tevfik Özkoç**, Abdullah Bora Özkara**
BATMAN PETROLSPOR: Süleyman**, Emrah*, Bedri**, Mehmet Bağlı**(Dk.62 Halil**), Kadir**, Mertcan***, Aydın** (Dk.61 Mustafa Bedirhan**), Emre Bayram**(Dk.74 Samed*), Ali***, Mustafa Emre***, Celal Aras***
KASIMPAŞA: Eray**, Bangaly Fode Koıta**, Sauel Emme Eduok**, Tarkan***, Hasan*** (Dk.56 Ethem**), Kartal**, Onur**, Yılmaz**, İlhan***, Uğurcan** (Dk 77 Pavelka**), Veysel** (Dk.46 Ben Youssef***)
SARI KARTLAR: Celal (Petrol), Yılmaz (Kasımpaşa)
GOLLER: Dk.29 Tarkan, Dk.33 Hasan Bilal, Dk.85 Ben Youssef

10 BİN KİŞİ STADYUMDAYDI
Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur eleme maçında Süper Lig’in güçlü ekibi Kasımpaşa’yı konuk eden Batman Petrolspor, yeni stadyumunda 10 bin kişilik taraftarın desteğiyle çıktığı maça iyi başladı. Renkli görüntülerle başlayan karşılaşma ise olayla son buldu. Kasımpaşa 29’da Tarkan ve 33’te Hasan Bilal ile ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. İkinci yarıda diri futbol sergileyen Kırmızı-beyazlılar, 68’te Mustafa Bedirhan’la farkı bire indirdi. Güçlü rakibine baskı kuran Petrol, iki dakika sonra Ali Kuleli ile skora dengeyi getirdi. Maçın 85. Dakikasında ise Kasımpaşa Ben Youssef ile skoru 3-2 yaptı. Petrol, kalede gol ararken, maçın uzatma dakikalarında tribünden sahaya atılan pet şişe Kasımpaşalı Koita’nın yüzünde patladı. Yere yığılan futbolcu, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Talihsiz olayın ardından hakem Özgür Yankaya, karşılaşmayı tatil etti. Türkiye Futbol Federasyonu, maçla ilgili kararı önümüzdeki günlerde açıklayacak.

MAÇIN ÖNEMLİ DAKİKALARI
Dk.22: Petrol, gole yaklaştı. Korner atışında topa iyi yükselen Kadir’in kafa şutu az farkla auta çıktı.
Dk.29: Kasımpaşa, Tarkan’la öne geçti. Bu dakikada Eduok, kaleciyi de geçerek ceza sahasındaki Tarkan’ı gördü, bu futbolcunun şutu ağlarla buluştu; 0-1.
Dk.33: Hızlı gelişen Kasımpaşa atağında Koita, soldan ortaladı. Topla buluşan Hasan, topu ağlara gönderdi; 0-2.
Dk.39: Petrol atağında Emrah’ın sert şutunu, kaleci çeldi.
Dk.68: Kırmızı-beyazlılar, farkı bire indirdi. Bu dakikada Mustafa Emre soldan iyi ortaladı, topla buluşan Mustafa Bedirhan, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-1.
Dk.70: Petrol, iki dakika arayla ikinci golü buldu. Ceza sahası dışında topla buluşan Ali Kuleli, harika bir şutla topu ağlara gönderdi; 2-2.
Dk.81: Petrolspor adına maçın kırılma noktası yaşandı. Kaleciyle baş başa kalan Samed, net gol pozisyonunu değerlendiremeyerek belki de takımını turdan etti.
Dk.85: Kasımpaşa yeniden öne geçti. Kazanılan korner atışında Ben Youssef kafayla sert vurdu; 3-2. Petrol’ün beraberlik için fırsat aradığı anlarda bir anda saha karıştı. Tribünden atılan pet şişe, Kasımpaşalı Koita hastanelik etti. Orta hakem Özgür Yankaya ise karşımayı tatil etti. (Spor Servisi)

Editör: TE Bilişim