*Batman Belediyesi Erkek Hentbol Takımı, evinde konuk ettiği İzmir Büyükşehir Belediyesi Hentbol takımını yenerek ‘şampiyonluk kupası’ yolunda önemli bir galibiyet elde etti. Galibiyet sevincini sporcularla paylaşan Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy: “Batman, hentbolda devrim yaptı. Hedefimiz, şampiyonluk kupasını almak” dedi.

MAÇA GELDİ, HEYECAN GETİRDİ
Türkiye Erkekler Hentbol 1. Ligi Can Çağnay sezonu 22. hafta mücadelesinde Belediye Erkek Hentbol takımı, ligin güçlü takımlarından ve aynı zamanda en yakın takipçisi İzmir Büyükşehir Belediyesi Hentbol takımını 27 -19 gibi farklı bir skorla yendi. Genç 72 Taraftar Grubunun hazırladığı ‘Sayın Ertuğ Şevket Aksoy, bu şehir camiası asla sizi unutmayacak’, ‘Süper lig bize, Başkanlık size yakışır’, ‘Siz şampiyonluk getirin, gerisini bize bırakın’ yazılı pankartlarla karşılanan Belediye Başkanvekili Aksoy’a, sporseverler büyük ilgi gösterdi. Başa baş giden müsabakayı izlemeye gelen Başkanvekili Aksoy, salona heyecan getirdi. İlk yarısı 12-12 berabere tamamlanan karşılaşmanın ikinci yarısında oyunun üstünlüğünü eline alan Belediye Hentbol takımı, mücadeleyi 27-19 gibi farklı bir skorla kazanması sonucu teknik heyet, oyuncular ve taraftarlar büyük sevinç yaşadı.

AKSOY’A SEVGİ SELİ
19 Mayıs Kapalı spor salonundaki mücadeleyi Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Belediye Başkan Yardımcıları Doç. Dr. H. Murat Şahin, Sabri Aydın ve çok sayıda taraftar izleyerek, Belediye hentbol takımına maç boyunca destek verdi. Belediye Başkan Yardımcısı Murat Şahin, maç öncesi sporculara çiçek verdi. Çay TV’nin canlı yayın verdiği zevkli ve çekişmeli müsabakada taraftar grubu, maç boyunca susmadı. Daha önce süper lige çıkmayı garantileyerek, büyük başarı sergileyen Erkek Hentbol takımı, en yakın takipçisi olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Hentbol takımını yenerek, bu başarısını taçlandırdı. Ligde 38 puanla birinci sırada bulunan Belediye Erkek Hentbol takımı, kalan 3 maçını kazanması halinde 1. Ligi lider tamamlayarak, şampiyonluğunu ilan edecek. Belediye Başkanvekili Aksoy, mütevazi bir bütçeyle hentbolde süper ligin kapısını araladıklarını belirterek, “Hentbolda arzu ettiğimiz yere geldik. Batman, hentbolda devrim yaptı” dedi. (Spor Servisi)

Editör: TE Bilişim