*Batman Üniversitesi’nin Üniversitelerarası spor karşılaşmalarında dereceye giren spor takımlarının ödül törenine katılan Vali Ahmet Deniz, “Çocuklarımızın sağlığı için en azından bir spor branşında yetiştirmeliyiz” dedi.

*Milli futbolcu Tuncay Şanlı ile Mehmet Gönülaçar’ın da katıldığı söyleşide “Burası Batman, burada küfür yok’ kampanyasına dikkat çeken Vali Deniz, “Küfrü sadece sporda değil, hayatımızdan da çıkarmamız gerekiyor” diye konuştu.

ÇOCUKLARIN SAĞLIĞI İÇİN SPOR

Batman Üniversitesi spor takımlarının karşılaşmalarda aldığı ödül törenine katılan Vali Ahmet Deniz, anlamlı mesajlar verdi. Üniversite merkez kampus konferans salonundaki etkinliğe Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Milli futbolcu Tuncay Şanlı ve  eski GS’li Mehmet Gönülaçar ile öğrenciler katıldı. Ödül töreninde konuşan Vali Deniz, sporun önemine değindi. Vali Deniz, şöyle konuştu, “Hangi işi yaparsak yapalım, eğer hayatımızın içine sporu katmıyorsak, orada bir eksiklik vardır. Hayattan tat alamazsınız. Ciddi bir genç nüfusumuz var. Eğitimdeki akademik başarıyı, sportif başarıyla bütünleştirmemiz gerekiyor. Çocuklarımızın sağlığı için en azında bir spor branşından yetiştirmeliyiz. Bu çok önemli ve kıymetlidir.”

“ALTINORDU’YU ÖRNEK ALMAK İSTİYORUZ”

Vali Deniz, şöyle devam etti; “Valilik, Belediye ve üniversite ile birlikte Batman’da bir spor kültürü oluşturmaya çalışıyoruz. Bir yandan da spor altyapısını güçlendirme çabası içerisindeyiz. Sporcularımıza destek olmaya çalışıyoruz. Türkiye’deki birçok spor tesisinde incelemelerde bulunduk. İzmir-Altınordu spor tesislerinin bir benzerini Batman’da inşa etmek için en kısa zamanda çalışmalara başlayacağız. Batman, huzurlu ve güvenli bir şehir. Vatanına ve milletine sevdalı vatandaşlarımızın yaşadığı bir şehir. Birçok spor dalında Türkiye ve Avrupa şampiyonu sporcularımız var. Devletimizin, ilimizde spor yatırımları anlamında ciddi yatırımları var. 15 bin seyirci kapasiteli stadyum bitme aşamasında, olimpik yüzme havuzu, atletizm pisti bu yatırımlardan birkaç tanesi. Bu da devletimizin bölgeye ve gençlerine verdiği ehemmiyeti gösteriyor.”

BATMAN’DA ÖRNEK KAMPANYA

Batman Valiliğinin başlattığı ve Türkiye spor kamuoyunca takip edilen “Burası Batman. Burada küfür yok” kampanyasına değinen Vali Deniz, “Batman’da bütün spor camiamız, kulüplerimiz ve taraftarlarımız kampanyayı sahiplendi. Küfrü sadece sporda değil, hayatımızdan çıkarmamız gerekiyor” dedi. Konuşmaların ardından çeşitli spor dallarında dereceye giren takımlara ödüllerin verilmesinin ardından Milli futbolcu Tuncay Şanlı ve eski GS’li Mehmet Gönülaçar’ın söyleşine öğrenciler ilgi gösterdi. (Spor Servisi)

Editör: TE Bilişim