*Batman amatör liginde hafta sonu start alacak olan ikinci yarı maçları öncesinde ASKF yönetimi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ile Kulüp başkanlarıyla toplantı düzenledi. Yemeğe davet edilen hakemler ise katılmadı.

“KULÜP BURADA AMA HAKEMLER GELMEDİ”
Amatör Spor Kulüpleri Batman Başkanı Mahmut Akyol ve yönetimi, amatörde ikinci yarı maçları öncesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Kulüp başkanlarıyla dayanışma yemeğindeydi. Çırağan’daki dayanışma yemeğine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aydın Ekinci, Tesisler Şube Müdürü Halil Çöl, TEİAŞ Grup Müdürü-Teiaşspor Kulüp Başkanı Süleyman İlhan, kulüp Başkanları ve bazı antrenörler katıldı. Hakemlerin protestosuna anlam veremediklerini belirten ASKF Batman Başkanı Mahmut Akyol ve Futbol İl Temsilcisi Abdulkadir Kardeş; “Amatör takımların arasında diyalogu arttırmaya yönelik programımız her açıdan faydalı geçti. İlk yarıda bazı maçlarda hakem sıkıntısı yaşandı. Amatörde küme düşmenin olduğu ve ikinci yarı maçlarının olaysız geçmesi için hakemlerimizi de kulüp başkanlarımızla bir arada görmek istedik. Programımıza hakem camiasından kimsenin katılmamasına anlam veremedik” diye konuştu.
“İL-İLÇE DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ”
İlçelerdeki yeni spor tesislerinin yanı sıra 19 Mayıs mahallesinde çim sahanın sentetiğe dönüşmesinin ihalesini de gerçekleştirdiklerini anımsatan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aydın Ekinci, şöyle konuştu; “Batman’ın Kozluk, Gercüş ve Beşiri ilçeleri futbol sahalarına kavuştu. 2014 yılında da Sason’un da futbol sahasına kavuşması için Genel Müdürlük nezdinde girişimlerimiz devam ediyor. 19 Mayıs mahallesindeki çim sahanın sentetiğe dönüşme ihalesi de tamamlandı. Önümüzdeki süreçte bu sahamız da sentetiğe kavuşacak. Beşiri ve Gercüş’te sahalarımızın ışıklandırma ve çevre düzenleme işi de Şubat’ta ihaleye verilmesi bekleniliyor. Merkez ve ilçe demeden tesislerimizin varsa eksikleri çözmek için çabalıyoruz. Gençlerimize her şeyin en iyisini yapmayı planlıyoruz. Haftanın yedi günü tesislerimiz amatör takımlarımızın hizmetindedir. Tesislerimizde ne personel sıkıntısı ne de başka bir sorunumuz var.  19 Mayıs’ta soyunma odalarının arttırılmasına yönelik de çalışmalar sürüyor.”

Editör: TE Bilişim