*TPAO Batman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki Petrolspor altyapısında ilköğretim, ortaokul ve liselerde 126 öğrenci basketbol ile voleybol öğreniyor. Dört ayrı kategoride çalışan basket ve voleybolcular göz dolduruyor.

KÖYDEN VE ÜCRA MAHALLELERDEN İDMANLARA
Petrolspor altyapıda, 126 öğrenci basketbol ile voleybol öğreniyor. Minik, Küçük, Yıldız ve Genç kategorisi’nde gruplar halinde antrenör Aydın Demirboğa yönetiminde çalışan geleceğin yıldız basketbolcuları göz dolduruyor. Her branşta haftada dört gün idmanların sürdüğünü belirten basketbol hocası Demirboğa, bazı öğrencilerin köy ve Batman’ın ücra semtlerinden servis araçlarıyla kapalı spor salonuna getirildiğini söyledi. Antrenör Demirboğa, yeni yeteneklerin keşfedilmesinde büyük destek gördükleri TPAO Batman Bölge Müdürü Mustafa Demir’e teşekkür etti.

İDMANLAR NEŞELİ GEÇİYOR
Öğrencilerin basketbol ve voleybolun kurallarının yanı sıra arkadaşlarıyla birlikte olmanın gerektiği sorumlulukları da öğrendiği çalışmalar oldukça olumlu geçiyor. Yaz tatilinde TPAO Melih Genca Kapalı Spor salonunda öğrenciler arkadaşlarıyla birlikte spor yapmanın tadını çıkartırken, sevilen iki spor branşının kural ve inceliklerini de öğrenmekten geri kalmıyor. 2007 Yaş grubundaki Basketbol takımındaki yıldız sporcular ise turnuvalarda derece yapmaya kararlı.

“BASKETBOL MİLLİ TAKIMINA SPORCU HAZIRLIYORUZ”
Basketbol hocası Aydın Demirboğa, Batman ve köylerindeki okullarda geleceğin basketçilerini keşfetmek için arayışlarını sürdürdüklerini söyledi. Basketbol çalışmalarına ilgi gösteren öğrenci velilerine de teşekkür eden antrenör Demirboğa, şunları kaydetti; “Gerek Batman’ın bazı köylerinden gerekse şehrimizin ücra mahalleleri Karşıyaka, 19 Mayıs ve Petrolkent’ten öğrencileri, servis araçlarıyla alıyoruz. Bu yıl Basketbol Milli Takımına yıldız takımından göndereceğimiz sporcumuz olacak.”

“FB’Lİ ŞEHMUS HAZER DE PETROL’DE YETİŞTİ”
A Milli Takım ile Fenerbahçeli Şehmus Hazer’in de 5 yıl önce Petrolspor altyapı takımında yetiştiğini anımsatan Demirboğa, “Milli takım Basketçimiz Şehmus’u 7 yıl önce Batman’da keşfettik. Petrolspor formasını iki yıl giydi, ardından Bandırma Banvitspor’a transfer oldu. Şimdi hem Fener’de hem de Milli formasını giyiyor. Özellikle bu yıl Bayan Kız Basketbol takımındaki bazı sporcularımızdan umutluyuz, bu arkadaşlarımızın da Şehmus Hazer gibi büyük takımlara transfer olacağına inanıyoruz” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim