Kudbettin BARLAK  

Türkiye Petrolleri bünyesinde olduğu dönemlerde Batman Petrolspor’a 17 yıl hizmet verdim. O dolu dolu geçen günler şimdi bir film şeridi gibi gözümün önünden geçiyor.

Ne parlak günlerdi o dönemler. Türkiye Petrolleri’nin kısıtlı bütçesi ile inanılmazı başarıyordu Batman Petrolspor.

Geçmişten günümüze gelen güzel bir deyim vardır Batman Petrolspor için; “Bu kez kara altın değil, futbolcu fışkırdı...”

59 Yıllık kulübün son 5-6 yılını çıkardığınızda bu kulüpte ne futbolcular ne teknik direktörler gelip geçti.

Eski teknik direktörlerlerden Uğur Yıldırım’dan Aydın Tohumcu’ya, antrenör Muzaffer Koyuncu’dan emektar futbolculardan Rasim Baysal’a kadar daha adını sayamayacağım son 20 yıla kadar bu kulübe hizmet veren ve bazı görünmez kazalar ile yakalandıkları hastalıklar sonucu aramızdan ayrılan fedakar futbolculara dek. Onları unutmak imkansız.

Allah, mekanlarını cennet etsin.

Onlar sadece forma aşkı ile yanıp tutuşlardı.

Çamurlu, toz-topraklı sahada ne mücadele verdiler?

Şimdinin imkanları ile yıllar öncesinin o zorlu mücadelesini yan yana bıraktığınızda arada uçurum var.

Elbette bu kulüpte sadece teknik direktör ve sporcular değil, bir o kadar da öz veriyle bu kulübü yarım asırdan fazla yaşatan emektar yöneticileri de unutmamak gerek.

Bu kulübün bey efendi, geleceğe yatırım yapan yöneticileri vardı. Mehmet Yamaç’tan Erdal Ahıska’ya, Talat Atalay’dan Besim Şişman’a ve Mustafa Demir'e dek onlarca yönetici bu takımın geleceği için elini taşın altına koymuştu. İdarecilerden de Mustafa Kart, Habip Tanrıseven ve Sait Baymaz’a dek Petrolspor için gecesini gündüzüne katan unutulmayan simalar vardı Petrolspor’da. Sakın yanlış anlaşılmasın, belki isimlerini unuttuğum bir kaç büyüğüm daha olabilir ama hafızamdaki birkaç ismi bu sütunlara aktardım.

Hepimizin amacı; Petrolspor’u daha güzel günlere taşımaktı.

Uzun süre görev yaptığım ve gençliğimin güzel yıllarının geçtiği o kulüpte acı-tatlı bir yığın anım var. Hala TRT Kürdi’de Spor yorumculuğu yapıyorum. İşten zamanım olduğu an Petrolspor’un altyapısında da karşılıksız görev alıyorum.

Kırmızı-beyazlı formayı çocukluğumdan bugüne hep sevdim, sevmeye de devam edeceğim. Doğruları söylediğiniz an maalesef bir kesimin hedefi de oluyoruz. Varsın söylesinler, biz bu 59 yıllık kulübün sevenleriyiz. Gün oldu, Süper Lig mücadelesini veren bu takımın 12.adamını Antalya’ya getirmek için kendi harçlığımızı bile ulaşım araçlarına verdik, yine gün oldu takım düşme potasındayken hak etmediğimiz yakıştırmalarla karşılaştık. Allah’a şükür, hiçbir şaibeye bulaşmadık ve Batman’ın yüz akı olan bu takım için üstümüze düşeni fazlasıyla yaptık.

Bilenler bilir. Bu kulübün dünü bugünkünden çok daha iyiydi. Türkiye’de birçok yıldız futbolcu gözü kapalı Petrolspor’la mukavele imzalardı. Kuruşu kuruşuna sporcusuna ücretini ödeyen belki de Türkiye liglerinin tek takımı Petrolspor’du.

Batman Çağdaş’ta ‘spor nostalji’ bölümünü gördüğümde eski günlere dalıp dalıp gidiyorum. Bu takım ne badireler atlatmış.

Kısacası; spor mesleği güzel olduğu kadar da nankördür. Dünün başarısı yok. Eğer bugün başarılıysan herkes yanındadır. Mağlubiyetler hep yetimdir. Umarım, yeni sezon öncesinde kadrosuna 14 futbolcu katan, sporsever  Vali Ahmet Deniz’in desteğiyle Petrolspor bu yıl şampiyonluğu Batman’a getirir.

Herkese hayırlı bayramlar diliyorum…

Editör: TE Bilişim