** Batman Amatör liginde ligden çekilen Sasonspor’la birlikte kümeye düşen ikinci takım Eğitimspor oldu. 1955 Batman Belediyespor, Teiaşspor, Aydınkonakspor ve Güneşspor ise play-off’a kalan takımlar oldu.

EĞİTİMSPOR SINIFTA KALDI
2015-2016 Batman 1. amatör liginden Sasonspor ve Eğitimspor, ligin bitimine son iki hafta kala 2. Amatör kümeye düşen takımlar oldu. Cumartesi günü Kozlukspor-Eğitimspor karşılaşması, Kozluk ilçe stadında oynandı. Kozlukspor, rakibini 2-1’lik skorla yendi. Eğitimspor aldığı mağlubiyetle, ligin bitimine iki hafta kala ikinci amatöre düşen takım oldu. Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Eğitimspor, bu sezon ilgisizlikten kaderiyle baş başa kalması küme düşmesine neden oldu. Bazı futbolseverler; “Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Eğitimspor’un kümeye düşmesi üzüntü verici. Yöneticiler gerekli ilgi gösterseydi bu takım ligde kalırdı” dediler.




HASANKEYF’İ LİGDE TUTAN GALİBİYET
Tarihinde ilk kez amatörde kulüp kuran tarihi ilçe Hasankeyf’in futbol ekibi de ligde kaldı. Kısıtlı imkanlarla ayakta duran Hasankeyfspor, Cumartesi günü Gençlerbirliğispor’u 3-2’lik skorla devirerek ligde kalmayı garantiledi. Maç sonrasında Hasankeyfsporlu futbolcular, ligde kalmanın sevincini yaşadı. Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen’in de izlediği karşılaşmada Hasankeyf Diclespor aldığı kritik galibiyetle ligde tutundu.

PLAY-OFF’A KALAN TAKIMLAR
2015-2016 Batman amatör liginde play-off’a kalan takımlar ise şöyle 1955 Batman Belediyespor, Teiaşspor, Aydınkonakspor ve Güneşspor. Amatör kümede son iki maçın ardından play-off’a kalan takımlar bir birleriyle yapacakları maçın ardından finale adlarını yazdıracak.

Editör: TE Bilişim