** Bir dönemler Batman Petrolspor formasıyla aldığı başarılı sonuçlarla hafızalara kazınan Kırmızı-Beyazlı ekibin ‘Efsane’ kadrosunda yer alan Emin Tosun, Servet Soysal, Reşit Kaygu, Ahmet Demirhan, Mehmet Talaş, Okan Babahasan, Tolga Pak, Hakan Kaygusuz ve Faruk Petgül, eski kulüplerini yeniden 2. Ligde görmeyi arzuluyor. 

ESKİ GÜNLERE ÖZLEM
Batman Petrolspor’un 1998-1999 yıllarındaki başarılı kadrosunda yer alan Emin Tosun, Servet Soysal, Reşit Kaygu, Ahmet Demirhan, Mehmet Talaş, Okan Babahasan, Tolga Pak, Hakan Kaygusuz ve Faruk Petgül, Batman Çağdaş’a konuştu. Kırmızı-Beyazlı takımın eski güzel günlerine bir an önce dönmesinin gerektiğini belirten eski futbolcular, gazetemizin spor servisine konuştu. Batman Petrolspor isminin bir efsane olduğunu belirten eski sporcular, mazisi başarılarla dolu Petrol’ü unutamadığını belirterek; “Batman Petrolspor taraftarı fedakardır. O dönemlerde bizimle her deplasmanda tribündeydiler. İçeride ve dışarıda maç ayırımı yapmadan galip geliyorduk. Petrolspor’un yeri 3. Lig değil, İkinci lige layık bir kentin futbolda daha iyi yere gelmesi için her türlü göreve hazırız” dediler. İşte o tarihi kadroda yer alan futbolcuların görüşleri;



MEHMET TALAŞ; “Petrolspor’da oynadığım sezonlar, Talat Atalay dönemiydi. Futbol hayatımın en düzenli ve en istikrarlı yıllarıydı. Hem kulüp anlamında hem yönetim anlamında her şey üst düzeydi. Batman şehrine ve kulüp başkanına inanmış bir futbolcu grubuyla hem güzel günler hem de başarı geldi. Dört yıl Batman formasını şerefle giydim ve gurur duydum. Unutulmaz başarıların en başında maç, antrenman kaçırmayan büyük bir taraftar grubu vardı. Bu iyi ve güzel şeyler bir araya geldiğinde başarıyla birlikte bizi unutmayan Batman halkı bizim de unutamadığımız Batman’ın güzel insanları, bizlere bu güzel ve onurlu günleri yaşattı ve yaşattık. Bizi unutmayan tüm Batman halkına şükran ve teşekkürlerimi iletirim. Her zaman Batman’ı gurur ve onurla hatırlıyorum.”

OKAN BABAHASAN; “Benim hayatımda dönüm noktası Batman Petrolspor oldu. Bugünlere gelmemde kulübün etkisi büyük oldu. Başarılı olduğumuz dönemlerde samimi yönetim, sevgi, huzur ve dostluk vardı. Batman’daki dostlarımdan hiç bir zaman kopmadım. Görüştüğüm dostlarım ve ağabeylerim var. Batman’ı seviyorum. Her yerde her mekanda Batman’ın güzelliklerini anlatıyorum. Sakarya Karasu’da oturuyorum. Sakarya’ya gelen Batmanlılara her zaman kapım açık.”

EMİN TOSUN; “6 Yıl forma giydiğim Petrolspor’da şampiyonluklar yaşadım. Kırmızı-Beyazlı ekibimizin formasını başarıyla terlettiğimiz için birçok kulüpten teklif aldım ama her zaman öncelik Batman Petrolspor kulübümüzündü. Yönetim, taraftar ve futbolcular severek işlerini yapıyordu. O dönemlerde torpil yoktu. Çıkar ve menfaatler ön planda değildi. Dış transferden gelen futbolcuların karakterli oluşu da önemliydi. Kulüp Başkanımız Talat Atalay’ın başarıda çok büyük emeği vardı. Transfer döneminde mutlaka yerli futbolcuların da görüşlerini alırdı.”

HAKAN KAYGUSUZ; “Batman Petrolspor’a transfer olduğumda arkadaşlık ortamı ve tesis süperdi. Kısa sürede kulübe alıştım. Petrolspor’da hiç yalnızlık çekmedim. Yönetimimiz hepsi cana yakın insanlardı. Futbolcuların hepsi 10 numara çocuklardı. Birlik, beraberlik, arkadaşlık, saygı, sevgi, yardımlaşmayı herkes sahada da görüyordu. O sezon şampiyon olmayı başardık. Şimdi baktığımda ise 17 yıl olmuş, Batman Petrolspor 3. Ligde. Bu kulübün yeri 3.Lig değil. Bizimde yardımımız olursa seve seve desteğe hazırız. Seviyoruz Batman’ı.”

REŞİT KAYGU; “Petrolspor’un mazisi başarılarla dolu. O dönemlerde içeride ve dışarıda her maçımız bir final gibiydi. Hafta içleri esnaf, hafta sonlarını dört gözle beklerdi maçlarımızı. Galip geldiğimiz günden sonraki gün yerel basınımızın spor sayfalarını ilgiyle takip ederdik. Manşetler bizi başarıya motive ediyordu. Hiç unutamıyorum; Cizrespor maçında yedektim. 5 Dakikada Cahit hoca, beni ısınmaya gönderdi. 85’nci dakikada beni oyuna aldı. Oyuna girer girmez düz koşuda daha ayağıma top gelmeden sakatlandım. 80 Dakika ısınma hareketi sakatladı beni.”

FARUK PÜTGÜL; “Batman ‘şehir’ olarak her alanda ilerlemeyi, gelişmeyi hak eden bir şehirdir. Benim çok sevdiğim ve hatta doğduğum ikinci şehir Batman’dır. Batman Petrolspor mükemmel bir kulüp. 6 Yıl formasını giydiğim Petrolspor’da o dönemlerde yönetim ve takımdaki birlik ve beraberlik başarıyı getirdi. O dönemlerde hedefsiz sezon yoktu.  Maçlarımızda stad doluydu. Batman taraftarı her zaman başarıyı hak ediyor.”

MUSTAFA BOZTEPE; “1989-2009 Yılları arasında Batman Petrolspor’un altyapısından profesyonel dönemine kadar bir çok kategorisinde formasını giydim. Petrolspor’u 2. Lige çıkaran kadrodaydım. Petrolspor’da Şampiyonluklar yaşadım. Arkadaşlık ortamı bizi başarıya götürüyordu. Taraftar, kendi özel araçlarıyla deplasmanlarda bize eşlik ediyordu. Deplasmanlarda galibiyet dönüşü taraftarla birlikte adeta düğün konvoyuna eşlik eder gibi Batman’a geliyorduk.”

TOLGA PAK; “1998 yılında Başkanımız Talat Atalay’ın isteği üzerine Batman Petrolspor’la anlaştım. Sağ olsun karşılığını da verdi. Batman, ilk gününden son gününe kadar hayatımın en güzel/mutlu günlerini yaşadığım şehir oldu. Herkes kardeşim, abim ve ailem gibiydi. Hala bir çok dostluklarım devam etmekte. Petrolspor o günlerde şehrin simgesiydi. Herkes takımına gönülden bağlı, tüm halk ve spor camiası el ele vermiş, başarı için kenetlenmişti. Biz bunu motivasyon kaynağı olarak hissediyorduk. Sporcusuna inanılmaz derecede saygı duyuyor ve seviyordu. Bizler bunu her yerde anlıyorduk. Maç günleri sahaya çıktığımızda şu an üst liglerde olan bir çok takımı (Malatya, Sivas,Elazığ ve Şanlıurfaspor vb. ekipleri) çok rahat yeniyor. Onlara Batman Petrolspor’un gücünü kabul ettiriyorduk. Maçlarda stada gelen taraftarımıza eğlenceli zaman geçirtiyor ve kazanıyorduk hem maçı hem seyircilerimizi. Sahada olmaktan Batman’da yaşamaktan keyif alıyor ve işimizi severek yapıyorduk. Petrolspor şu an hiçbirimizin hazmetmediği bir noktada. Herkes şu an binlerce sebep bulabilir bu soruna. Petrolspor’da kurtuluş; eğitim ve bilinçli hamleler. Altyapıdan çıkacak 5-6 oyuncuya ihtiyacı var takımın. Batman’da yetenekli ve burayı hak edecek gençlerimizin olduğuna inanıyorum. Tek ihtiyaçları güvenilmek, kabullenilmek. Antrenör anlamında da Batman’ın kendi kaynağı var. Batman halkının takımına sahip çıkması gerekiyor. Valimizin, şehrin ileri gelenlerinin Batman ve Petrolspor için bir şeyler yapmaları gerekiyor. Bu da halkın talebiyle olacak iştir. Başka kimsenin gücü yetmez. Dikkat edecek olursanız, bizler süper ligin kapısından döndüğümüzde büyük isimler değildik. Petrolspor’un tarihini yazdığımız o anlarda; istediğimiz tek şey futbol oynamak, başarmak ve mutlu olmaktı. Antalya’da finallerde diğer takımlar, oyuncular stres içinde ne yapacaklarını bilemezken; bizler su sporları faaliyetlerinde eğleniyorduk. Başarımızın anahtarı birliktelik ve işimizi severek, eğlenerek yapmamızdı. Mutlu olmak için çaba sarf edin. Kısır kavgalarla, küçük sataşmalarla değerli olan vakti boşa geçirmeyelim. Futbol Batman için çok önemli. Şehrin gücü ve futbolun gücünü sakın küçültmelerine izin vermeyin. Petrolspor tüm halkın ve Batman’ın takımıdır. T.P. mutlaka destek olmalıdır. O kadar sıkı bir bağ kurmuşuz ki; tüylerim diken diken oldu şu an o günleri düşünürken. 20 yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen unutulmamak güzel, ahde vefa gösterip hal hatır soran herkese selamlar ederim.”

Editör: TE Bilişim