** Ziraat Türkiye kupası 5. Tur eleme ilk maçında sahasında Süper Lig ekibi Konyaspor’a 3-0 mağlup olan Batman Petrolspor’da rota, Pazar günü oynanacak lider Manisa maçına çevrildi.

** Batmanlı taraftarların büyük ilgi gösterdiği Petrol-Konya maçında ise tehlikeli ve bir o kadar renkli görüntüler oluştu. Çökme tehlikesi olan açık tribünlerin bir bölümüne taraftarın alınmaması, taraftarı stad çevresindeki binaların damlarına yöneltti.

DAMLAR TRİBÜN OLDU
Göztepe ve Denizli gibi büyük takımları devirerek, Ziraat Türkiye kupasında 5. Tura çıkan Batman Petrolspor, elemenin ilk maçında rakibine 3-0 yenilse de Batman’ın misafirperliği ve taraftarların centilmenliği ön plana çıktı. Karşılaşmaya büyük ilgi gösteren taraftarların açık tribünlere alınmaması ilginç görüntüler oluşturdu. Açık tribünlerin bir bölümünün ‘çökme’ tehlikesi nedeniyle açılmaması, taraftarın stad çevresindeki binaların damlarına çıkmasına neden oldu. Yüzlerce taraftar, tehlikeye aldırış etmeden 90 dakika boyunca karşılaşmayı damlardan izledi, yetmedi tezahüratlara da eşlik etti. Binaların üzerindeki taraftarların manzarası yaygın basında da geniş yer buldu.

BANDOCU ÖĞRENCİLER
Batman Petrolspor-Atiker Konyaspor maçında kentteki eğitim yuvalarında okuyan öğrenciler davullarıyla Kırmızı-beyazlı ekibe destek verdi. Kız ve erkek öğrencilerden oluşan bando takımı, 90 dakika boyunca Petrolspor’a tezahüratlarda bulundu. Kıyafetleriyle tribünde susmayan öğrenciler, renkli görüntüler oluşturdu.

BATMAN’DA CENTİLMENLİK
Her maçta olduğu gibi Batman 16 Mayıs şehir stadında ‘Burası Batman burada küfür’ yok tezahüratları yankılandı. Dev dövizlerin de asıldığı tribünlerde taraftarlar Kırmızı-beyazlı ekibi centilmence destekledi. Maç öncesi ve sonrası Konya kafilesine Batman’da centilmence ağırlandı.

2 ATTI, 1 DE ATTIRDI!
Konyaspor’un Güney Afrikalı futbolcusu Lebogang Manyama, 16 Mayıs şehir stadında kalitesini konuşturdu. Petrolspor karşısında Konya’yı sırtlayan Lebogang, attığı iki golün yanı sıra asistiyle de dikkat çekti. Teknik kapasitesiyle Petrolspor defansına zor anlar yaşatan Lebogang’ın güzel futbolu Batman’da da alkış aldı. (Barış Arslan-Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim