** Denizlispor karşısında iyi futbol sergileyen Kırmızı-beyazlılar, kupada hem prestij kazanıyor, hem de madde kazanç elde ediyor. Petrol’ün 5. Turda rakibi dört büyüklerden biri olabilir.

KUPADA TUTULMUYOR
Ziraat Türkiye kupası 4. Tur eleme maçında 16 Mayıs şehir stadında TFF 1. Lig ekibi Denizlispor’u konuk eden Batman Petrolspor, rakibini uzatma dakikalarında bulduğu golle devirerek, tur atlayan ekip oldu. Taraftarların ilgi gösterdiği karşılaşmada Batman Petrolspor, golü 3. Dakikada Celal’la buldu. Denizlispor, 30. Dakikada Cihan’la skorla dengeyi getirdi. İkinci yarıda da mücadeleden kopmayan Kırmızı-beyazlılar, güçlü rakibi karşısında Reha ile net gol pozisyonları yakalamasına rağmen skora gidemedi ve karşılaşma uzatmalara gitti. 92. Dakikada Refa attığı kafa golüyle kendini adeta affettirdi ve Petrolspor, tarihi bir galibiyet daha elde ederek tur atlayan taraf oldu.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI
Dk.3: Batman Petrolspor, maça golle başladı. Bu dakikada kazanılan serbest atışı Halil kullandı, Celal Aras harika yükselerek kafayla dokundu, meşin yuvarlak ağlara gitti; 1-0.
Dk.11: Petrollü Batuhan, orta sahadan kaptığı topu ceza sahasına kadar iyi sürdü, ortasında Reha, net gol pozisyonunu değerlendiremedi.
Dk.30: Denizlispor, skora dengeyi getirdi. Bu dakikada Cihan bir anda ceza sahasına girdi, sert şutunda top filelerle buluştu: 1-1.
Dk.59: Denizli atağında Hüseyin, ceza sahası içinde iyi vurdu, kaleci gole izin vermedi.
Dk.60: Petrol defansının hatasında topu kapan Andre, ceza sahasına girer girmez vurdu, kaleci Ökkeş bir kez daha gole izin vermedi.
Dk.67: Hızlı gelişen Petrol atağında Ramazan sağdan ortaladı, Reha’nın kafa şutu auta çıktı.
Dk.86: Denizlispor atağında Andre, ceza sahasına çalımlarla girdi, kaleciyi de geçti, sahanın çalışkan ismi Celal, topu çizgiden çıkardı. İlerleyen dakikalarda sonuç değişmedi ve maç uzatmaya gitti:
Dk.92: Petrolspor uzatma dakikalarına da golle başladı. Kazanılar korner atışında Reha, bu kez kafa şutunu doğru yere vurdu ve top ağlarla buluştu: 2-1. Uzatmanın ilerleyen dakikalarda Petrol skoru korumasını bildi ve kupada tur atladı.

STAD: 16 Mayıs

HAKEMLER: Kadir Sağlam**, Deniz Turgut**, Bersan Duran**

BATMAN PETROL: Ökkeş**, Ramazan**, Yunus Emre*** (Dk.98 Samed**), Halil***, Reha**, Atilla**, Emre Aydın***, Celal***, Fahri**, Muhammet** (Dk.64 Serhat**), Batuhan*** (Dk.82 Baran**)

DENİZLİSPOR: Zeki*, Cihan**, Andre**, Ramazan* (Dk.54 Şevki*), Hüseyin**(Dk.106 Şefik*) , Taşkın**, Alfred Sankoh*(Dk. 46 Batıcan*), Cenk*, Alperen**, Berken*, Emre*

SARI KARTLAR: Halil (Petrol), Andre, Taşkın, Alperen, Emre (Denizli)

KIRMIZI KART: Dk.118 Emre Sağlık (Denizli)

GOLLER: Dk. 3 Celal, Dk. 92 Reha (Batman Petrol),

Dk.30 Cihan (Denizli)

Editör: TE Bilişim