*Çatışmalı süreç, Cizrespor’u etkiledi.  Ligde üç maçta bir puan alabilen Cizrespor, Erzurum deplasmandan aldığı bir puanla yarın Türkiye kupası maçında konuk olacağı olacağı Batman’da kampa girdi.

OLAYLAR, FUTBOLU ETKİLEDİ
Yarın oynayacağı Türkiye kupası maçı öncesinde Batman’a konuk olan Cizrespor, iki aydır deplasman deplasman geziyor. Batman’da Mezopotamya oteline yerleşen Cizrespor kafilesinde gözler ise Cizre’ye çevrildi. İlçeye olaylar nedeniyle giremediklerini belirten Cizrespor Teknik Direktörü Yahya Ünal, çatışmalı sürecin bitmesini dört gözle beklediklerini söyledi. Ünal, şöyle konuştu; “3.Lige bu yıl çıktık.  45 gündür dışarıdayız. Cizre’de antreman yapıp maçlarımızı oynamak istiyoruz. Sıkıntılı süreç nedeniyle Cizre’ye ayak basamadık. Çarşamba günü Batman Petrlspor'la Türkiye kupası maçı oynayacağız. Bu maç sonrası nereye gideceğimizi bilemiyoruz. Hengi kente konuk olacağımız belli değil. Futbolcularım, motivasyon olamıyor. Savaş koşulları bizi de etkiledi.”




“TRANSFERDE FAZLA PARA ÖDEDİK”
Transfer döneminde batı illerinden Cizre ilçesine gelen futbolculara yüzde 40 fazla para ödemek zorunda kaldıklarını anımsatan Teknik Direktör Teknik Direktör Ünal; “Transfer döneminde görüştüğümüz futbolculara öncellikle Cizre’ye geleceklerini anlattık. Onlar da gönül rızasıyla geldiler. Diğer kentlerde oynayan bir futbolcu ile Cizrespor takımında oynayan futbolcu arasında yüzde 40 fiyat farkı var. Cizre’ye gelen futbolcuya fazla ücret ödemek zorunda kalıyoruz. Kulüp olarak zor günler geçeriyoruz” dedi.



“SPORUN DOSTLUK, BARIŞ VE KARDEŞLİK AYAĞINDAYIZ”
Sportif Direktör Ufuk Şepik ise şunları söyledi; “Bu dönemdeki sıkıntıları herkes biliyor. Spor’un dostluk, barış ve kardeşlik ayağındayız. Kentimizde top oynamak istiyoruz. Güvenliği sorununu ise devlet büyüklerinin alacağına inanıyoruz. Gelen takımları dostça Cizre’de ağırlamak istiyoruz. Nevşehir kampının ardından 2.5 aydır deplasmanlardayız. Yeni bir takım kurduk. Takımımıza güveniyoruz. Hedefimiz bu ligde başarılı olmaktır.”

Editör: TE Bilişim