20 Yıl önce Süper Lig, 1. Lig ve 2. Lig’de takımları bulunan bölge illeri, son yıllarda adeta çöküşe geçti. Bir zamanlar üst liglerde mücadele eden Diyarbakır, Amedspor, Batman Petrol, Van, Siirt, Muş ve Ağrı takımları o başarılı dönemlerinden oldukça uzak…

Birçok kulüpte yaşanan mali ve yönetimsel sorunlar nedeniyle kulüpler adeta Yolgeçen hanına dönüştü. Diyarbakırspor 13 kez gittiği final maçlarından bir türlü üst lige geçiş yapamadı. Petrolspor’un Türkiye Petrolleri’nden ayrılışından sonraki durumu da gözler önünde. Adıyamanspor, Nufer Bozdağan’ın yönetimindeyken 2. Lig takımlarının korkulu rüyasıydı. Siirtspor ise Süper Lig’de bir dönemler adından söz ettirdi. Muşspor da 2. Lig’lerin başarılı takımlarındandı. Cizrespor ise yıllarca profesyonel liglerde mücadelesiyle dikkat çekiyordu…

Bölgemizdeki illerin futbol takımları bir dönemler fırtına gibi esiyordu liglerindi. Stadyumlar ise cıvıl cıvıldı…

Günümüze baktığımızda bu kulüplerin başarısızlığının nedeni merak konusu. Burada kimin haklı hikin ise haksız olmasının bir önemi yok. Önemli olan bölge takımlarının bu denli sıkıntılar içerisindeki içler acısı durumlarıdır. Herkesin bilirkişi, futbol uzmanı, teknik direktör gibi konuştuğu bölgemizde yerlilerimizin acaba ne başarısı var da biz görmüyoruz… Ya da Süper Lig, 1. ve 2. Liglerde takım çalıştırıyorlar da biz mi bilmiyoruz! Acaba bölgemizde yetişen kaç futbolcu üst liglerde mücadele ediyor. Bunlar var da yine biz mi görmüyoruz.

Özetle; herkesin her şeyi bildiği bölgemizde dibe vuran bölge futbolunun yeniden ayağa kalkması için ciddi çalışmalar yapılmalı.

BATMAN’DA GÜZEL İŞLER DE OLUYOR
Tüm olumsuzluklara rağmen ilimizde güzel şeylerin olduğu da bir gerçek. Özellikle son iki yıldır yapılan Kitap, Tarım ve İnşaat fuarları kenti oldukça canlandırdı.

Turgut Özal bulvarı (Diyarbakır caddesi) akşam saatlerinde bölgeye gelen turlar, yerli-yabancı turistlerin adeta akın ettiği ilimizde otellerdeki doluluk oranı da dikkat çekiyor.

Önümüzdeki hafta Batman Petrol-Tepecikspor maçıyla açılacak 15 bin kişilik yeni stadyumun açılacak olması da kentimizin önemli bir gelişme. Süper Lig takımı Kasımpaşayı da bu statta ağırlamak keyifli olacak.

Hentbolda Süper Lig temsilcimiz olan 1955 Batman Belediye takımı da kentteki canlılığa katkı sunuyor. Ligde lider konumdaki Hentbol takımımız namağlup ünvanı da sporseverleri mutlu ediyor.

Umut ediyorum ki; önümüzdeki günlerde yeni projelerle Batman’daki siyasetçiler, bürokratlar ve il yöneticileri yeni çalışmalarla Batman’ın marka değerine değer katarlar.

Editör: TE Bilişim