**TOKİ ve Gençlik-Spor Bakanlığı tarafından yapılan UEFA standartlarındaki Batman’ın 15 Bin kişilik stadyumunda sona gelindi. Koltuk monte ile çim oturtma çalışmalarının devam ettiği stat, yeni sezona yetişecek. Birçok il’de daha modern koltukların kullandığı statta, serimi yapılan çimde yer yer sararmanın olması dikkat çekiyor, tribünlerdeki dev korkuluklar da tartışma konusu.

3 FARKLI ÇİM TÜRÜ KARIŞTIRILDI
Güney Raman çevre yolu üzerinde yapımı son aşama gelen 15 Bin kişilik stadyum, yeni sezonda Batman Petrolspor’un maçlarına ev sahipliği yapacak. TOKİ ve Gençlik-Spor Bakanlığı tarafından yapılan UEFA standartlarındaki stattaki eksikler de dikkat çekiyor. Geçtiğimiz haftalarda çim serimi yapılmasına rağmen yer yer sararan çim, günün belirli saatlerinde sulanıyor. Batman’ın kavurucu sıcaklarından etkilenmemesi için üç farklı türde çimin karıştırıldığı stat çimi, önleme rağmen yeşil görüntüden uzak. Yetkililer, çimin toparlayacağını belirtse de bazı uzmanlar çimlerin Mart-Nisan aylarında serilmemesinden kaynaklı sararmaların olduğunu ifade ederek, ara ekimlerle Eylül ayında durumun düzeltilebileceğine dikkat çekiyor.

DİĞER STATLARDA MODERN,
BATMAN’DA BASİT KOLTUKLAR
Kompleksteki Olimpik yüzme havuzuyla birlikte 77 Milyon TL’ye mal olan stattaki bir başka eksiklik ise tribünlerdeki koltuklar. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ödenek yetersizlikten tercih ettiği ileri sürülen koltuklar, UEFA standartlarındaki stadyuma yakışmıyor. Diyarbakır başta olmak üzere diğer şehirlerdeki statlarda açılır-kapanır koltuklar kullanılırken, Batman stadındaki basit koltuklar eleştiri topluyor. 15 Bin kişilik yeni stadyumun ismi de merak konusu olurken, spor kamuoyunun büyük bölümü stada merhum hayırsever işadamı Necat Nasıroğlu’nun isminin verilmesini istiyor.

KAFESİ ANDIRAN KORKULUKLAR
Statta eleştiri toplayan en önemli unsurlardan biri de tribünlerdeki dev korkuluklar. Duvarla birlikte 4 metreyi bulan korkuluklar kafesi andırıyor. Büyük oranda seyircilerin görüş mesafesini kapatan korkuluklar taraftarların tepkisini aldı. Yine birçok statta korkulukların olmaması, olanlar da yüksekliğin 1 metreyi geçmemesine rağmen Batman stadındaki uygulamanın düzeltilmesi isteniyor. Eksikliklerle ilgili görüşlerini aldığımız Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren: “Çimlerdeki sararma bizim de dikkatimizi çekti. Çimler yemyeşil görünüme kavuşmadan teslimi kabul etmeyeceğiz. Ayrıca demir korkulukların seviyesini de geçici kabulün ardından indirebiliriz” dedi. (Barış Arslan-Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim