KIZ KARDEŞLERİN
‘FUTBOL’ AŞKI

 

** Batmanlı Zehra ve Kader Kısa kardeşler, tam bir futbol aşıkları. Zehra 1955 Batman Belediyespor’da, Kader ise İstanbul ekibi Fatih Vatanspor ile U19 Milli takımında top koşturuyor.



ANNELERİ TRİBÜNDE
KIZLAR SAHADA

1955 Batman Belediyespor’un kadın futbol takımında top koşturan Zehra Kısa, Kadın U19 Milli takımında forma giyen ve İstanbul-Fatih Vatanspor’da top koşturan ablası Kader’in izinde. İki kız kardeşin futbol aşkına anneleri Rukiye de tam destek veriyor. Annesinin maçlarda kendisini yalnız bırakmadığını belirten 16 yaşındaki Zehra: “Annem, en büyük destekçim. Hiçbir maçta beni yalnız bırakmaz. Tribünde bana destek veriyor. Ablam Kader de İstanbul-Fatih Vatanspor’da futbolcu ve aynı zamanda U19 Milli takımın formasını da giyiyor.  Futbolu zaten seviyordum ama Batman’da bir takım olmadığı için kendimi gösteremiyordum. Arkadaşım Suzan Sayaca sayesinde Batman’da kadın futbol takımının olduğunu öğrendim ve ben de takımda oynamak için başvuruda bulundum” dedi.

 

ÖĞRETMEN OLMAK İSTİYOR

Ablası Kader gibi Kadın U19 Milli takımına yükselmek istediğini de belirten Zehra Kısa, şöyle devam etti: “11 Aydır 1955 Batman Belediyespor takımındayım. Öncelikli hedefim beden eğitimi öğretmeni olmak. İyi bir üniversite eğitimi de almak istiyorum. İdolüm ablam. Ben de onun gibi milli takım oyuncusu olacağıma inanıyorum.” Kulüpte bir aile havasının olduğunu da kaydeden Zehra: “1955 Batman Belediyespor, benim  ikinci ailem. Uzun bir süre bir kulüpte kalacağımı düşünmezdim. Ama öyle bir aile ortamı var ki kalmamak için bir neden yok. Yöneticilerimiz bize büyük destek veriyor. Böyle bir kulüpte oynamak herkese nasip olmaz. Benim futbol oynamamdaki en büyük destekçim ise ailemdir. Ailem hep daha iyisini yapabileceğime beni inandırdı, onun için annem benim için çok değerlidir” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim