**Türkiye kupası 2. tur maçlarında çeyrek finale kalan 8 takımdan ikisi de Batman’da belli oldu. Beşiktaş dörtlü turnuvada rakiplerini yenerek birinci olurken, Antalyaspor da ikinci ekip olarak çeyrek finale çıkan takım oldu. Batman Belediye Hentbol kulübü ise 3 maçını da kaybetti.

NEFES KESEN TURNUVA
Batman’da 3 gün süren hentbolda Türkiye kupası 2. tur maçlarında süper ligin lideri Beşiktaş ve takipçisi Antalyaspor çeyrek finale çıktı. Son günde oynanan müsabakalarda Beşiktaş, Bursa Nilüferspor’u 36-26 yendi. Antalyaspor ise ev sahibi Batman Belediyespor’u 29-23 yendi. Turnuva 1. Beşiktaş üç rakibini de devirmeyi başaran ekip oldu. 19 Mayıs Kapalı spor salonunda oynan müsabakaların zevkli ve çekişmeli geçtiğini belirten BJK Antrenörü Müfit Arın: “Batman’da son derece iyi ağırlandık. Müsabakalar Fair-play içinde geçti. Kim ne derse desin, Batman gerek spor gerekse şehirleşmede iyi yere gelmiş. Buradan çeyrek finale kalmanın mutluluğuyla ayrılıyoruz” dedi.

BJK KAPTANI: “BATMAN’I UNUTMAYACAĞIZ”
Beşiktaş Hentbol kaptanı Ramazan Döne, Batman’daki dörtlü turnuvadan keyif duyduklarını söyledi. Beşiktaş kaptanı Döne: “Batman’dan iyi izlenimlerle ayrılıyoruz. Hedefimizi yakaladık. Avrupa’da Şampiyonlar liginde de mücadele ediyoruz. Çeyrek finale kalmayı başardık. Batman’da konakladığımız Mezopotamya oteli başta olmak üzere Kapalı Spor Salonu’nu dolduran tüm sporseverlere teşekkür ediyoruz. Burada hentbola olan ilgiyi İstanbul’da da anlatacağız. Batman’ın salon sporlarında da başarılı olacağına inanıyorum” diye konuştu.

AYDOĞ: “GÜCÜMÜZ YETMEDİ”
Batman Belediyespor kulübü Antrenörü Secaettin Aydoğ, hentbolda süper ligin güçlü ekipleri karşısında iyi mücadele ettiklerini söyledi. Türkiye kupasında Batman’da konuk ettikleri BJK, Antalya ve Bursa Nilüfer’e güçlerinin yetmediğini ifade eden Aydoğ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hentbol süper ligde ilk 5 takım içindeki güçlü rakiplerle oynadık. Lige hazırlanma açısından Türkiye kupası maçları bizim için faydalı oldu. Batmanlı sporseverlere Avrupa şampiyonlar liginde mücadele eden Beşiktaş’ı izlettirdik. Süper lig takımları karşısında ezilmedik. İyi mücadele verdik. Fakat gücümüz yetmedi. Bundan sonraki hedefimiz geri kalan maçlarımızı kazanıp birinci olarak süper lige çıkmak. Maçlarda bizi yalnız bırakmayan kulüp yöneticilerimize ve sporseverlere teşekkür ediyoruz. Süper lig takımlarının şehrimizden memnun ayrılmaları bizi mutlu etmiştir.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim