** Petrolspor Kulüp Başkanı Ekrem Konaç, yönetim kurulu üyeleri ve teknik heyetle birlikte basınla buluştu. Sezona kötü başlayıp, iyiye doğru gittiklerini belirten Başkan Konaç: “Gelecek bir başarıya kimse ‘hayır’ demez. Petrolspor kulübü her zaman başarıyı hedefler. Ancak imkanlara göre de hareket etmek zorundayız. Hedefimiz şimdilik; play-off” dedi.

“BORÇLARIN YARISINI ÖDEDİK”
Türkiye Petrolleri Kristal Park’ta gazetecilerle bir araya gelen Petrolspor yönetici ve teknik heyeti, bilgilendirmede bulundu. Kulüp Başkanı Ekrem Konaç, 2. Başkan İrfan Yurttaş, yöneticiler Ramazan Bozkurt, Fatih Ceylan, Serhan Alphan, Teknik Direktör Tarık Yurttaş, futbolculardan Celal ve Veysel’in de katıldığı toplantıda kulübün son durumu hakkında bilgiler verildi. Eski borçlar ve transfer dönemindeki ödemelerle birlikte borçların yarısını ödediklerini belirten Kulüp Başkanı Ekrem Konaç: “Kulübü devraldığımızda yaklaşık 2 Milyon 400 Bin TL borç vardı. Transferlerimizle birlikte bu rakam 4 Milyonu buldu. Borcun yüzde 50’sini ödedik. Ülkemizde borcu olmayan kulüp yok. Önemli olan ödemeleri yapabilmektir. Futbolcularımızın peşinatlarının büyük bölümünü de ödedik. Önümüzdeki hafta kalan kısmını da ödeyeceğiz” dedi.

“PETROLSPOR, BATMAN’IN TAKIMIDIR”
Petrolspor’a herkesin sahip çıkması gerektiğini ifade eden Konaç, şöyle devam etti: “Takımı hangi şartlarda aldığımız zaten biliniyor. Bu süreçte Valimiz Ahmet Deniz yanımızda. Dün itibariyle kulübe maddi destek sağlanması noktasında somut gelişmeler yaşandı. Daha önce Belediye Başkanımıza da taleplerde bulunmuştuk, onlardan da bir takım sözler aldık. Petrolspor, Batman’ın takımıdır. Yöneticileri, işadamları, basını ve taraftarı kenetlendiğinde başarı da kaçınılmaz olacaktır. Bu sezon hedefimiz play-off oynamak. Sınırlı bir bütçeyle takımı kurduk. Gerekli destek sağlandığında devre arasında takımı daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Futbola birçok il’de resmi kurumların ciddi katkısı var. Biz yöneticiler olarak gerekeni elbette yapacağız. Ancak futbol tamamen tabiri caizse para işidir. Diğer illerde olduğu gibi kulübe maddi kaynak sağlanmalıdır.”

“ŞEFFAF BİR KULÜP OLACAĞIZ”
Toplantıda söz alan Kulüp 2. Başkanı İrfan Yurttaş, kulüp olarak önceliklerinin şeffaflık olduğunu söyledi. Yurttaş, şöyle konuştu: “Kulüp olarak Batmanlı gençlere büyük önem veriyoruz. Önceliğimiz kulübün her biriminde şeffaf olmak. Alttan gelen Batmanlı gençlerle birlikte dışarıdan gelen tecrübeli futbolcularımızla güzel bir hava yakaladık.” Daha sonra söz alan yöneticilerden Ramazan Bozkurt ise: “Bu sezon hedefimiz iskeleti koruyup, önümüzdeki sene bir patlama yapmaktır. Gelecek başarıya da kimse hayır demez. Ancak il yöneticileri ve basınımızın desteğiyle ciddi bir kenetlenme olabilir. Arzumuz, Batman’ın üst liglerde olmasıdır.”

“MÜCADELEDEN KOPMAYACAĞIZ”
Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Tarık Yurttaş ise ligde ve kupada son ana kadar mücadele edeceklerini söyledi. Gol yollarında yaşanan sıkıntılara da dikkat çeken Yurttaş: “Takımı bir proje halinde kurduk. Kulübün içinde bulunduğu süreç malumdu. Yöneticilerimizle koordineli olarak transferleri gerçekleştirdik. Önceliğimiz mütevazi bir kadroyla iskeleti oluşturmak. Daha sonra takviyelerle hedefimizi de değiştireceğiz. Futbolcularımız büyük özveri gösteriyor. Birçok futbolcumuz hiçbir ödeme almadan kampa geldi, hazırlık maçlarına çıktık. Fedakarlık yaptılar. Kentimizde birlik ve beraberliği yakalamak zorundayız. Hedefimiz geçmişte olduğu gibi Batman Petrolspor’un kapılarını sonuna kadar Batmanlı gençlere açmaktır. Ben bu kulüpte yetiştim, benden önceki ağabeylerimiz de çok iyi yerlere geldiler. Nüfusumuz 150 binken bunlar oldu, nüfusumuz 500 binken biz yeni yetenekler keşfedemiyorsak ayıp olur” diye konuştu. (Barış Arslan-Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim