PETROLSPOR’DAN VEFA…
Batman’ın tek profesyonel ekibi 61 yıllık kulüp Batman Petrolspor’un ilk kaptanı Erdem Güzelses unutulmadı. Kulüp Başkanı Abdulvahap Akbaş, Petrolspor’un ilk yıllarında takıma büyük emek veren ilk ve efsane kaptanlarından 87 yaşındaki Erdem Güzelses’e, ‘72’ numaralı forma ve kara altının simgesi ‘atbaşı’nı Batman Çağdaş’a aracılığıyla İzmir’deki adresine ulaştırdı. Erdem Güzelses’in oğlu Celal Güzelses, kulüp tarafından gönderilen kargoyu, sürpriz olarak babasına takdim etti. Formayı gören efsane kaptan Erdem Güzelses; “1956’da formamız yeşil-beyazdı. O dönem Batman Petrolspor, Diyarbakır’da liglere katılıyordu. O zamanlarda Batman, Siirt’e bağlı olduğu için Siirt itiraz etti ve oradan liglere katılım oldu. 1960’da takımın renklerini kırmızı-beyaz olarak değiştirip liglere katıldık” dedi.

“FORMA, GENÇLİĞİMİ HATIRLATTI”
Formayı üzerine geçiren Güzelses, şöyle devam etti; “Kulüp başkanı Abdulvahap Akbaş şahsında tüm yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Ayrıca sporsever Batman Valisine teşekkür ediyorum. Petrolspor’un başarısı için büyük çaba sarf ediyorlar. Şahsıma forma ve petrolün simgesi olan atbaşını göndererek bir vefa örneği gösterdiler. Forma bana gençliğimi hatırlattı. Batmanlılar benim sonsuza kadar kalbimde. Batman’a ve gençliğine selamlarımı, sevgilerimi gönderiyorum. Batmanlıların çok dürüst, vefalı olduklarını bizzat gördüm ve yaşadım. Onun için Batman’a borçluyum. Bu borcu gençlere hizmet olarak bir parça verdiysek ne mutlu bize.”

“ERDEM GÜZELSES UNUTULMAYACAK BİR İSİM”
Güzelses, formayı aldıktan sonra Kulüp Başkanı Akbaş ile görüntülü konuştu. Güzelses’in Petrolspor geçmişinde önemli bir yeri olduğunu ifade eden Akbaş; “Siz unutulacak bir isim değilsiniz. Her zaman hatıralarımızda yer alacaksınız. Bu kulübe büyük hizmetleriniz oldu. Batman Valimiz sayın Hulusi Şahin’in destekleriyle bu kulübü ayakta tutuyoruz. İnşallah bu sezon da arzu edilen başarıyı yakalayacağız” diye konuştu. Güzelses’in oğlu Celal Güzelses ise; “Yeni sezonda Petrolspor’a şampiyonluk yakışır. Kalbimiz Batman Petrolspor’la” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim