**1960 Yılından bu yana TPAO bünyesinde profesyonel liglerde mücadele eden Batman Petrolspor’da yeni dönem başlıyor. Anonim Şirket olan Petrolspor, Batmanlı işadamı Aydın Gülmez’e devredilecek.


KRİZ AŞILAMAYINCA

Sayıştay’ın raporuyla ödeneği kesilen Batman Petrolspor’da maddi kriz aşılamayınca kulüp, işadamına devrediliyor. İstanbul’da eczacılık yapan Aydın Gülmez’in devraldığı kulüp, yeni dönemde Anonim Şirket’e devredilecek. Kulüpte yönetim ve ödeneği, kulübü alan Aydın Gülmez şekillendirecek. Anlaşma gereği TPAO tesislerindeki idman sahası ve kulüp binası da üç yıllığına işadamına kiralandı.


PRENSİPTE ANLAŞMA SAĞLANDI”

Yeni gelişmeyle ilgisi yazılı açıklamada bulunan Petrolspor Basın sözcüsü Cemil Arıkan: “Sayıştay raporu gereğince kulübümüzün ödeneğinin kesildiği ve sıkıntılı bir sürecin başladığı kamuoyuna daha evvel açıklanmıştı. Bu sıkıntılı süreçte iş adamı Aydın Gülmez kulübümüze müracaat ederek profesyonel futbol takımının yükümlülüklerinin ve faaliyetinin kendisi tarafından yerine getirilebileceğini dile getirmiştir. Hatırlanacağı üzere gerek basın, gerekse spor kamuoyunca, defalarca Batman Petrolspor’un halka açılması, yönetiminin Batmanlı iş adamlarına verilmesi dile getirilmişti. Gelinen süreçte profesyonel futbol takımının faaliyetinin Aydın Gülmez tarafından sürdürülmesi yönünde prensip anlaşmasına varılmıştır. Bunun yanında gerek salon sporları gerekse futbol altyapı faaliyetleri şu anda olduğu gibi tarafımızdan yürütülmeye devam edilecektir” dedi.

Editör: TE Bilişim