**Batman Amatör liginde bu yıl 19 Mayıs semt sahalarının dışında ilk kez Kozluk ve Beşiri’de de amatör lig oynanacak. Futbol İl Temsilcisi Abdulkadir Kardeş, ilçelerde spor heyecanın daha da artacağını belirtti.

AMATÖR LİG STATÜSÜ AÇIKLANDI

2013-2014 Batman Amatör ligi hafta sonu start alıyor. Batman’da her yıl 19 Mayıs semt sahasında oynayan maçlar, bu kez Kozluk ve Beşiri’de de düzenlenecek. Gercüş’te Bölgesel ligin oynanmasının ardından bu yıl Kozluk ve Beşiri’de de tamamlanan sahalarla birlikte maçlar, sahası olan ilçelere de kaydırıldı. 2013-2014 futbol sezonun lig statüsünü Futbol İl Temsilcisi Abdulkadir Kardeş şöyle açıkladı; “A.Grubu:1955 BatmanBld.spor-Bıçakcı Köyü-Binatlıspor-Gençlerbirliği-Balpınar bld.-Yeşiltepespor-Karşıyakaspor-Eğitimspor-Tüpraşspor-Kozluk bld.spor-Beşirispor yer alacak. B.Grubu:Batmanspor-Üniversite-Sağlıkspor-19 Mayısspor-Güneşspor-Teiaş Gençlik Spor-Aydınkonak Gençlik-Demirspor-Sasonspor-Gerçüşspor bulunacak. 2013-2014 Batman 1.Amatör ligi A-10 ve B-10 iki gruplu ve çift devre lig ve puan usulüne göre oynanacak. Müsabakalar sonunda gruplarında ilk dört sırayı alan toplam 8 takım, aşağıdaki programa göre tek maç elemasyon sistemine göre oynatılacaktır.”

2. AMATÖR KÜMEYE DÜŞME VAR”

Kardeş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Play-off müsabakaları sonunda ilk sırayı alacak takımımız, BAL statüsü uygulanacaktır. 2013-2014 Batman 1.Amatör lig müsabakaları 02.11.2013 tarihinde başlamasına ve gol avarajı talimata göre uygulanacak. 2013-2014 futbol sezonunda yaşı büyük 4 (Dört) sporcu oynayabilir. Müsabaka isim listesine 4 (Dört)’ten fazla yaşı büyük sporcu yazan kulüp 3-0 hükmen mağlup ilan edilecekler. 1985 ve daha önce doğmuş olanlar sporcular yaşı büyük futbolcu statüsündedir. Müsabakalar sonunda A-B guruplarında son 3 (ÜÇ) sırayı alan toplam 6 (ALTI) takım 2.Amatör kümeye düşeceklerdir. Müsabaka isim listesini tff tarafından verilen yönetici ve antrenör imzalayabilir. Kartı olmayan ve cezalı olan kulüp yetkilileri imzalayamaz. Müsabaka hakem tarafından oynatılmayacak ve oynatılmayan müsabakalar il tertip komitesince FMT maddesi gereği 3-0 hükmen mağlubiyet kararı verilecektir.”


Editör: TE Bilişim