Kupa maçında saha ve seyircisi önünde yeni stadyumda Süper ligin en iyi kontratak futbolunu oynayan ekibi Kasımpaşa’yı ağırlayan Batman Petrolspor’un müsabaka boyunca emeklerine yazık oldu.

Maçı değerlendirmekten öte bitime saniyeler kala bir su şişesinin ilimizin kötü tanıtımına neden olacağını kim bilebilirdi…

İlimizin kanayan yarası olan tanıtım işinin en güzel örneklerinden biri konumundaki canlı yayınlardan her zaman çekinmişimdir…

Zira canlı yayınlarda yaşanacak en ufak aksaklık bile milyonlarca kişinin görmesini sağlayacaktır. Ligin başından bu yana ilimize gelen tüm takımlara misafirperverlik örneği gösteren Petrolspor ve Batman aslında bu değil.

Bakın Batman’da daha geçen ay dünyaca ünlü bilardo şampiyonu Semih Saygıner’in katıldığı 3 bant Türkiye şampiyonası yapıldı. Bu organizasyonların yanı sıra 2 senedir Batman Belediyesinin öncülüğünde Yarı Maraton yapılmakta… Maratona yurt içi ve yurt dışından 1000 kişi müsabakaya katılıyor… Belediyespor hetbol takımının ise Süper ligde şampiyonluk mücadelesi vererek ilin tanıtımına katkı sunuyor. Güreşte ise Sinan Sadak’ın milli formayla Dünya şampiyonu olması bu şehrin son yıllarda sporda çıtayı yükselttiğinin bir özeti…

Yine Petrolsporlu Atletizm ve Güreş takımları, Türkiye’nin yanı sıra Avrupa şampiyonalarından ile Dünya şampiyonasından madalya ile dönerek ilimizi başarıyla temsil ediyor…Yine ilimizde bu sene Basketbol Federasyonu tarafından Türkiye kupası grup musabakası da ilimizde yapıldı. Her sene Cumhurbaşkanlığı bisiklet turunun bir ayağı da ilimizde düzenlenmişti. Kısaca ilimiz her platformda ve her türlü etkinliği çok güzel şekilde gerçekleştirmişti.

Konuyu toparlayacak olursak; Batman Petrol-Kasımpaşa maçının son saniyelerinde 12 yaşındaki bir çocuğun yaptığı hata tüm Batman’a mal edilemez, edilmemeli…

Yaygın basının art niyetli kalemleri bir çocuğun hatasını abartsa da ilimizin infaz edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu konu karşısında da Kasımpaşa dahil olmak üzere birçok futbol kulübü Batman’ın ev sahipliğini övüyor.

Petrolspor’un bu karşılaşmadan dolayı ceza alması gündemde… TFF Tahkim kurulu üyesi olan Batman’ın sevilen siyasetçisi Mehmet Emin Ekmen de bu konuda elinden gelen tüm çabayı göstereceğinden kimsenin kuşkusu olmasın.

Maçın hakemine de kısa değinmek gerekirse, verdiği ağır kararla Batman’a haksızlık yaptı. Özgür Yankaya, Süper Lig’de onlarca takımın maçını yönetmiş bir isim. Elini vicdanına bıraksın, acaba sahaya atılan bir pet şişesiyle bugüne dek Süper Lig’de kaç takımın maçını iptal etti?

Bu sorunun cevabını vicdanıyla cevaplasın.

Bu olayla ilgili TFF önümüzdeki günlerde kararını verecektir. Kupa macerası Petrolspor için artık bitmiştir. Kırmızı-beyazlı ekibin kupada gösterdiği performansı lig maçlarına da yansıtmasının zamanı gelmiştir. Petrol artık lige dönmeli ve üst sıraları zorlamalıdır. Bu stada ve taraftara yakışan futbol sergilenmeye devam etmelidir.

Editör: TE Bilişim