**Geçtiğimiz Ocak ayında trafik kazasında hayatını kaybeden İl Güreş Temsilcisi ve Petrolspor Güreş Başantrenörü İbrahim Halil Kay’ın adı TPAO Batman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki Petrolspor altyapı tesislerine verildi. TPAO’da düzenlenen törene merhum Kay’ın ailesi ve çok sayıda sevenleri katıldı

İSMİ ALTYAPI TESİSLERİNDE YAŞAYACAK
Geçtiğimiz Ocak ayında Petrolsporlu güreşçileri taşıyan kafilede minibüsle Çorum’daki şampiyonaya katılmak isterken aracın devrilmesiyle hayatını kaybeden başarılı güreş antrenörü İbrahim Halil Kay’ın ismi TPAO altyapı tesislerine verildi. TPAO altyapı tesislerinde düzenlenen törene TPAO Batman Bölge Müdürü Mustafa Demir, vefat eden antrenörün babası Arif Kay, çocukları, aile fertleri ve çok sayıda sporcu katıldı.  Programda konuşan TPAO Bölge Müdürü Demir; “Uzun bir süre birlikte mesai harcadığımız İbrahim Halil Kay hocamızı çok yakın bir zamanda kaybettik. Tabi sonrasında onun adını ve anısını yaşatmak adına bu güzel tesise adını vermek istediğimizi söyledik. Genel Müdürümüz Melih Han Bilgin’in onayı ile antrenörümüzün adını bu tesislere verdik. Genel Müdürümüz ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederim” dedi.

TURNUVAYA DA ADI VERİLDİ
TPAO’daki bahar turnuvasına da bu yıl merhum antrenör İbrahim Halil Kay’ın ismi verildi. Turnuvanın başlama vuruşunu ise merhum antrenörün kızı ile Bölge Müdürü Demir birlikte yaptı. Bölge Müdürü Demir; “Bugün de geleneksel olarak yaptığımız bahar turnuvasını, yaklaşık iki yıldır pandemi nedeniyle yapamıyorduk. Çalışanlarımızın yoğun isteği üzerine bu geleneksel turnuvayı devam etmek istedik. Bu turnuvaya da değerli hocamızın adını vererek ikinci kez ismini yaşatmak istedik. Başlama vuruşunu hocamızın kızı Merve ile yapıyoruz. Birçok şampiyon sporcu yetiştiren hocamız için adına ne yapılmak istense biz onu yapmaya hazırız. Programa katılan herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

“SPOR LİSESİNE DE ADI VERİLSİN”
Programda konuşan baba Arif Kay ise şöyle konuştu; “Merhumun adını yaşatmak gerçekten bizleri onurlanmıştır. Acımızı daha da hafifletmiştir. İlk günden itibaren TPAO Bölge Müdürü Mustafa Demir yanımızda oldular, kendisine teşekkür ederim. Bundan sonraki süreçte rahmetliyi anmak onu hatırda tutmak için gerekli girişimlerde bulunduk. Herkesin bilgisi dahilinde Batman Spor Lisesine isimin verilmesini istedik. Özellikle spor lisesindeki amaç, rahmetli İbrahim Halil Kay’ın oraya çok öğrenci göndermesidir. Orada isminin yaşatılması bizim isteğimiz ve tercihimizdir.” Programın ardından turnuvaya start verildi. Turnuvaya startı veren İbrahil Halil Kay’ın kızı Merve Kay ise; “Böyle bir babaya sahip olduğum için çok şanslıyım, onunla gurur duyuyorum. Çok seveni var, Allah herkesten razı olsun” dedi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim