3. Lig temsilcimiz Batman Petrolspor, hafta sonu konuk ettiği Çatalcaspor’u 1-0’lık skorla devirerek, ligde 6’da 6 yaptı…

Ekibimiz uzun yıllardır böyle bir istatistiğe ulaşamamıştı.

Ligde namağlup liderliğini sürdüren Batman Petrolspor camiasını yürekten kutluyorum.

Ligin 9. Haftasındayız havaya girmek erkense de doğrusu ‘Bu havayı’ da özlemiştik.

Futbolda altın yıllarını 1995-2000’li yıllar arasında yaşan 60 yıllık çınar Petrolspor, üst liglere ve şampiyonluğa yıllardır ‘susamış’ vaziyette.

Geçmiş yıllarda TPAO’nun maddi desteğini çekmesiyle düşüşe geçen, ardından bu güzide kurum bünyesi dışına çıkan köklü kulüp, son 3 sezondur Vali Hulusi Şahin’in büyük destekleriyle ayakta durabiliyor.

Vali Şahin ve OSB’deki iş insanlarının desteğiyle hedef bu sezon ‘şampiyonluğa’ çıktı. Şehir, uzun yıllardır ‘şampiyonluk’ havasından uzaktı.

Son iki haftadır ekibimizin ligde zirveye yerleşmesiyle şehirde 98’lı yılların ruhu yeniden canlandı gibi. Hafta sonu şehir stadyumundaki karşılaşmaya futbolseverlerin ilgisi o dönemleri hatırlattı bizlere…

Kimi motosikletiyle, kimisi bisikletiyle, kimi halk otobüsüyle, kimi de otomobiliyle Petrol’e destek için stadyumun yolunu tutmuştu. O manzaralar kentin şampiyonluğa ne denli susadığının küçük bir özeti gibiydi.

Uzun süre maçlarını en fazla 500-1000 kişilik taraftara oynayabilen Petrolspor’a bu kez çok daha ciddi bir destek vardı. Taraftarların 90 dakika susmadan takıma verdiği destek de alkışı hak etmişti… 12. Adam görevini fazlasıyla yerine getirdi.

Tüm bu hava bizi, 97-98 yıllarda başlayan 2001’yıllara dek süren ‘altın yıllara’ götürmüştü.

9 Haftalık başarı grafiği, 630 Binlik Batman’da bir anda ‘şampiyonluk’ havası yaşattı. Bir de şampiyonluğu düşünün…

***

Maçın atmosferi böyleydi…

Petrolspor’un 1-0’lık üstünlüğüyle sonuçlanan maça da kısaca değinmek istiyorum.

Lider olarak sahaya çıkan Petrolsporlu futbolcular sorumluluklarının farkında olacak ki bu sezon içi sahada ilk kez böylesi kendinden emin ve tempolu bir futbol sergiliyordu.

Daha çok deplasmanda kazanan temsilcimiz iç sahada skor üretmekte zorlanmasıyla biliniyor. Ancak geçen iç saha maçlarının tersine geriye yaslanmayan ve tempoyu üst seviyede tutan Petrolspor, Çatalca’nın oyunu soğutma mantalitesine de yanıt vermekten geri durmuyordu. Nitekim, maçın son dakikası bile olsa rakibin kalesi ve defansı düştü.

Önceki haftalarda değişiklikleriyle eleştirdiğim teknik adam Zafer Hızarcı’ya da hakkını teslim etmeliyim. Bu hafta hem sahaya sürdüğü ilk 11, hem de hamleleri yerindeydi.

İç sahada daha çok skoru korumaya yönelik hamlelerde bulunan Hızarcı, Çatalca maçında takımı önde tutmayı başardı.

***

Futbolculara değinecek olursam…

Gerçekten de ‘şampiyonluk kadrosu’ diyebileceğimiz bir futbolcu topluluğuna sahibiz. Bazı mevkilerde sıkıntı yok mu? Elbette var…

Bazı futbolcular geç form tutmadı mı? Elbette…

Fakat, sahada yüreğiyle oynayan bir ekip var.

Bu takım şimdilik namağlup…

Arzumuz elbette mağlubiyet görmemeleri.

Gerçek şu ki; rakipler daha da hırslandı.

Gün geldiğinde ekibimiz mağlup da olacak, düşüşe de geçecek.

Fakat şunu unutmamak gerek; 9 haftalık başarılı grafiğini de sağlayan bu takım.

Büyük camialar, işler tersine gittiğinde de ‘birlik-beraberlik’ ve ‘dayanışmayı’ ön planda tutabildikleri için ‘büyük’ kalabiliyor ve başarıya ulaşabiliyor.

Lig uzun bir maraton…

Bu maraton birçok etkenin üstesinden gelinebilirse zaferle sonuçlanabiliyor...

Rehavete kapılmadan, egodan uzak kalarak, şehirle bütünleşerek ve de kulübün başarısını her şeyin üstünde görerek mutlu sona ulaşırız.

Takıma uzun yıllar sonra Batman kamuoyu yeniden inanmaya başlamışken, Petrolspor camiasının da üzerine düşeni yapacağına inanıyorum.

Yapıcı eleştirilerden ders çıkaran ve bu sezon iyi bir takım oluşturan Kulüp Başkanı Abdulvahap Akbaş ve ekibi, bu yıl ‘başarıya’ inanmış.

En büyük arzumuz; köklü kulübümüzün hak ettiği liglerde yer almasıdır.

Bu sezon, Petrolspor’un sezonu olsun.

Bu şehir çok daha fazlasını hak ediyor.

Esen kalın.

Editör: TE Bilişim