**Batman Petrolspor, sahasında Hendekspor’u 2-1’lik skorla geçti. En yakın takipçi Kütahya sahasında Elazığspor ile berabere kalarak, Petrolspor matematiksel olarak şampiyonluğunu ilan etti. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte yaklaşık 15 Bin taraftar sahaya akın ederek, ‘şampiyonluk’ halayı çekti

**Batman Petrolspor, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. 2005-2006 Futbol sezonunda 2. Lig’den düşen Petrolspor tam 16 yıl aradan sonra yeniden 2. Lige çıkmayı garantiledi.

**Sezon başından buyana Petrolspor’a verdiği destekle bilinen Vali Hulusi Şahin, Kulüp Başkanı Abdulvahap Akbaş, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç ve diğer il yöneticileri de protokol tribününde büyük sevinç yaşadı.

3 HAFTA KALA ŞAMPİYON
3. Lig 1. Grup’ta Batman Petrolspor, ligin bitimine üç hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Sahasında Hendekspor’u konuk eden Petrolspor, 1-0 geriye düştüğü maçı çevirmesini bildi. Golcü Aykut ve Akın’ın golleriyle Petrol rakibini devirdi. Vali Hulusi Şahin ve birçok il yöneticisinin de izlediği maçta Batmanlı futbolseverler tribünleri doldurdu. Petrolspor maça kötü başladı. Rakip 8. Dakikada Yavuz ile golü buldu. Bu dakikada Samet Aydın’ın büyük hatasında Yavuz topu önünde buldu ve müsait pozisyonda topu ağlara gönderdi. Şok gole rağmen Batmanlı futbolseverler Petrol’e desteğini artırdı. Rakip kaleye yüklenen Petrol aradığı golü 27. Dakikada buldu. Bu dakikada Emre Pehlivan’ın harika ortasında Aykut kafayla mükemmel vurdu; 1-1. İlkyarı bu skorla sona erdi.

AYKUT PENALTI KAÇIRDI,
AKIN’LA GALİBİYET GOLÜNÜ ATTI
İkinci yarıda Petrolspor baskısını artırsa da Hendek kontrataklarla tehlike oluşturdu. 49. Dakikada Petrollü Abdulsamet Kırım harika çalımlarla ceza sahasına girdi. Hendek defansının müdahalesi sonrası Abdulsamet yerde kaldı, hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Aykut’un penaltı atışını kaleci kurtardı. 56. Dakikada Hendek Yavuz’la net gol pozisyonunu değerlendiremedi. 66. Dakikada ise Akın Akman sahneye çıktı. Akın ceza yayı üzerinde harika vurdu, top ağlarla buluştu; 2-1. Karşılaşmanın 87. Dakikasında ise Hendekli Emre’nin sert şutu direkten döndü. 4 Dakika uzayan maçta skor değişmedi ve Kütahya’nın sahasında Elazığ ile berabere kalması sonrası skor tribünlerde anons edilince büyük coşku yaşandı. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte yaklaşık 15 Bin taraftar saha inerek şampiyonluk halayı çekti. (Çağdaş Spor)

GOLÜ ATTI, BATMAN MASKESİNİ TAKTI
Sezon başından bu yana Petrolspor’u sırtlayan isimlerden olan Akın Akman, kritik maçta Petrol’ün galibiyet golüne imza attı. Akın, gol sonrası ise yedek kulübesinden aldığı ‘Batman’ maskesini alarak yüzüne taktı ve taraftara koştu. ‘Batman’ maskesiyle taraftara koşup büyük sevinç yaşayan Akın’ın gol sevinci ise sadece Batman Çağdaş spor ekibinin objektifine takıldı. (Çağdaş Spor)

Editör: TE Bilişim