**Kütahya Belediyespor, Batman Petrolspor’un ‘yenilmezlik’ ünvanına son verdi. Mağlubiyete rağmen liderliğini sürdüren Petrolspor, Kütahya karşısında dağıldı. Rakip attığı kadar da kaçırdı. Petrol’ün tek golü Aykut’tan geldi.

HEZİMETLİ İLK MAĞLUBİYET
3. Lig 1. Grup’ta zirve hattını yakından ilgilendiren maçta Petrolspor, konuk ettiği Kütahya Belediyespor karşısında hem yenilmezlik ünvanını kaybetti, hem de 5-1’lik farklı mağlubiyetle taraftarını üzdü. Petrolspor’un eski çalıştırıcısı Ahmet Yavuz’un başında bulunduğu Kütahya Belediye, Petrolspor karşısında attığı kadar da kaçırdı. Maçın ilk 25 dakikasında etkili futbol sergileyen Petrol, 38’de kalesinde gördüğü ilk golün şokunu üzerinden atamadan 44’te ikinci golü kalesinde görerek ilk devreyi 2-0 geride kapattı. İkinci yarının başında da rakibin gollerine engel olamayan Kırmızı-Beyazlılar, hezimete uğradı. Kaleci Cihan kalesinde 5 gol görmesine rağmen, 5 net gol pozisyonunu da engelledi. Petrol, 16 hafta sonra ilk mağlubiyetini hezimetle alması taraftara da hayal kırıklığı yarattı. Taraftarlar maç sonu hezimete rağmen takıma moral verdi.

MAÇIN ÖNEMLİ DAKİKALARI
Dk.15: Petrollü Akın ceza sahasında topla buluştu, Kütahya defansı kritik müdahaleyle tehlikeyi önledi
Dk.22: Kütahya Belediye etkili geldi. Bu dakikada Enes’in ortaladığı topa Erdi ters bir kafa vuruşla dokundu, meşin yuvarlak direkten auta çıktı
Dk. 38: Konuk ekip golü buldu. Hızlı gelişen atakta Bilal defansın arkasına harika bir top gönderdi, Talha gelişine mükemmel vurdu top ağlarla buluştu; 0-1
Dk.41: Petrol ikinci golü kalesinde gördü. Kütahyalı Enes soldan iyi ortaladı, Muhammed Arslantaş kafa vuruşla ağları havalandırdı; 0-2.
Dk.46: Konuk ekip ikinci yarıya da golle başladı. Petrol defansının büyük hatasında topu kapan Muhmmed Arslantaş, düzgün bir vuruşla kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetti; 0-3.
Dk.61: Muhammed Arslantaş’ın pasında topla buluşan Bilal farkı 4’e çıkardı; 0-4
Dk.75: Petrol’ün dağıldığı dakikalarda bu kez Muhammed Enes sahneye çıktı ve farkı 5’e çıkardı; 0-5.
Dk.90+6: Maçın bu skorla bitmesi beklenirken, Abdulsamet’in pasında topla buluşan Aykut, topu ağlara gönderdi; 1-5

HAKEMLER: Burak Filik, Ahmet Deveci, Nesim Karanfil
BATMAN PETROL: Cihan*, Abdulsamet*, Erdi*, Okan*, Ali Kemal*, Aykut*, Hasan*(Dk.65 Berkant*), Akın*, Ömercan*, Samet*(Dk.46 Ferhat**), İlyas*(Dk.70 Doğukan)
KÜTAHYA BELEDİYE: Doğukan***, Erdinç***, Emran***(Dk.79 Ali**), Tuncay***, Muhmammed Arslantaş****, Enes****(Dk.72 M.Enes***), Talha***, Ali Mert***, Bilal***, İbrahim Konuksever***, İbrahim İnal***
SARI KARTLAR: İbrahim İ., İbrahim K., Tuncay (Kütahya)
Ferhat (Petrol)

GOLLER:Dk.38 Talha, Dk.41-46 Muhammed Arslantaş,
Dk.61 Bilal, Dk.75 M.Enes (Kütahya)
Dk.90+6 Aykut (Petrol)

Editör: TE Bilişim