Türkiye’deki birçok il gibi Batman’a da ‘yeni stadyum’ kararı çıkması bizleri sevindirmişti. O günü hiç unutmuyorum.

Türkiye Petrolleri tesislerinde yaptığımız organizasyonla stadyumun imzaları dönemin politikacıları tarafından atılmıştı. TOKİ’ye devredilen ihalede ruhsat sürecinin 1 yıl gecikmesiyle nihayet çalışmalara 2014 yılında başlanmıştı.

Türkiye’de birçok başarılı projeye imza atan Güneştekin Grup, stadyum ihalesini almıştı. Uzun zamandan beri yapılan çalışmalardan sonra 15 bin kişilik stadyum, yapımcı firma tarafından tamamlanıp TOKİ ve Gençlik Spor’a teslim edildi.

Her projede olduğu gibi stadyum projesinde de bir takım eksiklikler tespit edildi. Özellikle çim ve koltuklarda sıkıntılar yaşandı. O sorunların bir bölümü çözülmüş değil. Bu işlerin ihalesini de başka firmalar üstlendi.

Batman Valiliği, Gençlik Spor Müdürlüğü ile birlikte stadyumu yeni futbol sezonuna yetiştirebilmek için  yoğun mesai yaptı. Maalesef sararan çimler ve fiziki şartlar nedeniyle stat açılışı bir türlü gerçekleşemedi.

Petrolspor teknik heyeti, Erzurum kampı başlamadan yeni sezonda stadın yetişmesi için konuyu- ısrarla gündeme taşıdı.

Yeniden çim serimi yapıldığı stadyum yeni sezona yetişmedi.

Bu da Kırmızı-beyazlı ekibin teknik heyetin sözde olumsuz etkilemiş. Yeni stat’ta 15 bin kişilik seyirciyle yeni sinerji yakalayıp, şampiyonluk yolunda büyük avantaj yakalayacaklarına dikkat çekiyordu Petrolspor’un teknik heyeti.

Yaptığımız araştırmalara göre; yeni serimi yapılan çimin henüz olgunlaşmadığı yönünde.

Çimlerin oturması için zaman lazım. Kasım ayında kış çimi ekilecek.

Bunu da dikkate aldığımızda; stadyumun önümüzdeki günlerde maçların oynanması; o devasa tesisin ömrünü kısa olacaktır.

Kaybeden Batman ve stadyum olacaktır.

Geçmişte Diyarbakır’da yaşanan çim olayından ders almamız lazım.

Bu hatayı Diyarbakır yaptı, Batman yapmasın... Bazı çevreler ‘istiyor’ diye stat zeminindeki çim oturmadan maçları oynatmak; bu yatırıma gölge düşürecektir.

Zaten stat geciktikçe gecikti. İlkyarı maçlarının bitimine kadar gecikse ne olacak?

Daha kaliteli bir zemin için il yöneticilerinin de durumu iyi analiz etmesi gerekir.

Ligin ilk devresine kadar stat’ta maç oynanmaması daha mantıklı olacaktır. Tabi bu benim kendi kanaatim...

Son sözü; işin uzmanları ve ilgili kurumlar verecek. Bu devasa tesisi Batman’a kazandıran hükümet yetkililerine, siyasilere, il yöneticilerine ve stadyumda emek harcayan tüm çalışanlara teşekkür etmek de bir vatandaş olarak görevimiz.

Sağlıcakla kalın…

Editör: TE Bilişim