** Mustafa Kemal Atatürk’ün 77. ölüm yıl dönümü anısına düzenlenen ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma Koşusu’ 37 il’den 800 sporcunun katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi. Müsabakalarda Batman karması 4 kategorinin 3’ünü müzesine götürmeyi başardı.

 

BATMAN KARMASININ BAŞARISI

Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Türkiye Atletizm Federasyonu’nun destek verdiği anma koşusu, Ankara Eski Hipodrom’da yapıldı. Koşuya 160 takımdan 709, ferdi 91 toplam 800 sporcu katıldı. Müsabakalarda Batman karması, 4 kategorinin 3 ünü müzesine götürmeyi başardı. 1500 Metre küçük kızlar müsabakasına Mesude Örüter, Kader Şimşek ve Serap Yıldırım kadrosu ile çıkan Batman ekibi 3-5-19. Gelerek, toplamda 25 puanla Türkiye şampiyonu oldu. Küçük kızlarda ikinciliği İstanbul ve 3.cülüğü ise Gaziantep ili aldı. Ayrıca Mesude Örüter ise Türkiye 3. olarak ferdi madalya kazandı.

KÜÇÜK ERKEKLER DE ŞAMPİYON

2000 Metre ‘Küçük erkekler’ müsabakasına Esat Turan, Hayrettin Yıldız ve Samet Biçen kadrosu ile çıkan Batman ekibi, 5-8-11. gelerek toplamda 24 puanla Türkiye şampiyonu oldu. Küçük erkeklerde ikinciliği Erzurum ve 3.cülüğü ise Ardahan aldı. 4000 Metre Üniversiteler arası kızlar müsabakasına Remziye Temel, Gülistan Bekmez, Emine Gezici, Zübeyde Aydın ve Bahar Oçal kadrosu ile çıkan Batman Üniversitesi ekibi de müsabakadan 49 puan alarak Türkiye 3.sü oldu. Öte yandan Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar, müsabaka sonunda Batman ekibini tebrik etti. 

Editör: TE Bilişim