*Batman’ın ilk günlük gazetesi Çağdaş okurlarına her gün yeni, çok daha iyi bir gazete sunmanın gayreti içindedir. Pazar günü hariç her gün daha dolu bir gazeteyle karşınıza çıkıyoruz…

*Göremediğimiz veya atladığımız sorunlar için de sizlerin görüşlerine her zaman ihtiyaç duyuyoruz. Okurlarımızın fikirleri bizim için de çok değerlidir. Mail adresimize göndereceğiniz her öneri ve mesajlarınızın Batman Çağdaş için çok önemli olduğunu unutmayın. İşte son bir hafta içinde Batman Çağdaş’a gelen okurlarımızın maillerinden bir kesit…

OKURLARDAN GELENLER

Mehmet Emin Ç: “Bazı okul servis araçlarında 26 öğrenci taşınıyor. Trafik ekiplerinin sabahları okul servis araçlarına yönelik denetimleri daha da artırmasını istiyoruz.”

Mehmet Ali Gezer: “Tam iki aydır Batman’ın gözde lisesi olan Fen Lisesi’ne bir an önce müdür atamasının yapılmasını bekliyoruz.”

B. R: “Batman’ın 500 Yataklı yeni Devlet Hastanesinin inşaatına şimdiye kadar başlanılması gerekiyordu. Yetkililere buradan sesleniyorum. İl il dolaşmaktan ve sıra beklemekten bıktık. Güney çevre yolunda arsası hazır 500 yataklı hastane inşaatına yeni yılın ilk aylarında başlanılsın.”

Ali A: “Batman’da maalesef iyi doktorları pek fazla tutamıyoruz. Sağlık alanında geleceğe yön verecek birikimli uzman kadrolar da bir süre sonra buradan ayrılıyor.”

Ali Güneş: “Batman maalesef bazı alanlarda üvey evlat muamelesi görüyor. Uçak seferleri kalıcı olmayacaksa yarım milyonluk bu şehre yazık olur. Uçaklar hangarda bekleyeceğine Batman’a gitsin mantığıyla seferlerin kış mevsiminde sınırlı tutulmaması gerekiyor.”

Arif B: “600 Bin nüfuslu Batman’dan İzmir ve Antalya’ya direkt seferlerin düzenlenmemesi büyük bir eksiklik. Bu şehrin diğer kentlerden ne eksiği var.”

B.E: “Yaz tatili bitti diye Batman’a uçak seferleri arttı. Yaz mevsimi gelince yine düşecek seferler. Kalıcı olunmayacaksa bir anlam ifade etmiyor. Neden bu şehre kalıcı seferler düzenlenmiyor.”

Ekrem Kayra: “Uçak bilet fiyatları çok yüksek. Bodrum'dan İstanbul' a 145 TL. Aynı gün Batman'a 455 TL' ye uçtum. Arada uçurum var.”

V.E: “Batman hava limanında sefer sayısının artması yine de sevindirici bir haber. Diyarbakır Hava limanının yolunu tutmaktan bezdik.

Necmettin Can: “Batman’dan İzmir’e direkt uçak seferleri belli değil. Antalya ise gündemde yok.”

İsmet E: “DDY Demiryolu raylarını şehir dışına çıkarmayanlar, Batman’daki görünmez tren kazalarından suçludur. Daha ne kadar bu tür kazalara göz yumulacak?”

İ.Ç: “Asri mezarlığındaki mezar taşına o duygulu yazıyı yansıtan anne-baba kardeşlerim. Rabbim size sabır versin. Evet çok zor. Acınızı biliyorum, sabredin. Allah sabredenlerledir. İnşallah daha iyisi, daha hayırlısını verecek. Bence yazıyı kaldırın, acınızı içinizde sessizce yaşayın. Allah verdi, Allah aldı şuuruyla o’na yönelin.”

B.A: “Batman’ın Asri mezarlığındaki mezar taşındaki yazıdan ben de etkilendim. Allah sabır versin, mekanı cennet olsun.”

Asım B: “Tren kazasında hayatını kaybeden Abdullah Aslan gencimizin mekanı cennet olsun. Mezar taşındaki yazıyı görünce içim sızladı. Allah, aileye sabır versin. Ağır bir imtihandır evlat acısını yaşamak.”
Özgür K: “Kadastro Müdürlüğü, Batman’ın Raman Mahallesi’ndeki 50 yıllık arazimizin kaymamızı çözdü. Emeği geçenlere teşekkürler.”

A.S:”Tebrikler Batman Kadastro Müdürlüğü çalışanlarına. Arazilerin güncelleme işlerinde gerçekten ekip olarak harika çalışıyor.”

Bahri Sever: “Kış mevsimi geldi mi nedense bazı kurumlar altyapı çalışmasına yöneliyor. Yağışlı havalarda kazıların yapıldığı cadde ve sokaklara girilmiyor. Neden yaz mevsiminde bu çalışmalar yapılmıyor?”

Sema M: “Bazı mahallelerde yeni asfalt serimi yapıldığı halde tekrar sökülüyor. Neden zamanında diğer doğalgaz, elektrik ve atık su hatları yerin altına çekilmiyor.”

E.K: “Batman’a Tıp ve Diş Fakülteleri ile Araştırma-İhtisas Hastanelerini kazandırmak için harekete geçmek gerek.”

Nurettin T: “Batman Çağdaş’ı ulusal TV kanallarında görünce gururlanıyorum. Yerel basında marka olan Batman Çağdaş emekçilerini içtenlikle kutluyorum.”

K.B: “60 Yıllık kulüp olan Batman Petrolspor’un hazin çöküşünü herkes izlemekle yetiniyor. Böyle giderse Batman’ın tek profesyonel takımı da küme düşecek.” 

Bugünlük de Batman Çağdaş okurlarından bu kadar.

Kalın sağlıcakla…