Bu köşede her gün önemli sorunları irdeliyorum. Karınca kararınca topluma, halkıma karşı görevlerimi yapmaya çabalıyor ve faydalı olmaya çalışıyorum.

Koronavirüs salgını konusunda ve diğer birçok meselede sadece yazılarımla değil, sosyal medya paylaşımlarımla da üzerime düşeni yapmaya gayret gösteriyorum.

Bugünkü yazımda sosyal paylaşımlarımdan örnekler sunmak istiyorum.

Paylaşımlarımda yanlışlarım varsa, lütfen uyarınız.

İşte son paylaşımlarımdan bazıları:

Tokalaşma üzerine:

‘İyiliğini istediğiniz hiçbir kardeşiniz, anne, baba, yeğen,vs. dostunuz, seveninizin elini tutmayın, tokalaşmayın, kucaklaşmayın…

Ayıp değil, utanç değil, eksiklik değil…

Sizi korkaklıkla kimler itham ederse, biliniz ki onlar cahillerdir...

**

**

Alınan tedbirler üzerine:

Bu tedbirlerin ekonomik faturası, işsizlik düşündürüyor. Ancak bu tedbirlerle İtalya ve İran örneğinde olduğu gibi ciddi riskleri engelleyeceğinden çok olumlu. İran ve İtalya başta olmak üzere bazı ülkelerde ölümler başladıktan sonra bazı tedbirlere başvuruldu.

Ülkemizde daha toplamda 18 vaka varken ve bir tek ölüm yaşanmamışken ciddi tedbirlerin alınması olumlu bir gelişmedir. Allah korusun ama vaka sayısı binlerce olsa, ölümler yaşansa bile halkımız kurallara uyarsa ruhsal, psikolojik büyük korkuya kapılmayalım. Salgının yayılmaması açısından hayati tedbirdir.

İnşallah ekonomik faturayı milletçe göğüsleyeceğiz. Yeter ki kontrol edilebilir bir salgın olarak süreci götürelim.

Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

Dünyaya asteroid çarpacak yalanı üzerine:

Bir kısım medya sadece yalan haberlerle korku ve endişe pompalıyor. Yalanlardan en büyüğü "29 Nisan'da bir asteroit dünyaya çarpacak, kıyamet kopacak" şeklindedir. NASA resmi açıklama ile yalanladı. Dünyadan 6 milyon kilometre uzaktan geçecek göktaşı ile halkı korkutanlar insan değiller.

İşte NASA açıklaması: "29 Nisan'da asteroid 1998 OR2, Dünya'yı 6,2 milyon km / 3,9 milyon mil ile güvenle geçecek. Bu asteroit hakkında bir "uyarı" olduğunu ima eden @Daily_Express makalesi yanlıştır. Tüm asteroit geçişlerinin tam listesi http://cneos.jpl.nasa.gov/ca adresinde her zaman herkese açıktır."

**

**

İran ile ilgili bilgi kirliliği üzerine:

Ciddi bilgi kirliliği var. Kime inanacağız?

İki gün önce İran'da Genelkurmay askerlerin sokağa inip, tüm çarşı, merkez, alışveriş merkezlerini boşaltacağı haberlerini okumuştuk halbuki.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, karantina olmayacak diye resmi açıklama yapıyor.

Politikacıların yaptıkları yanlışlar üzerine:

Koronavirüs önlemlerine siyasi yaklaşım kabul edilemez. CHP bu kongreyi yapmamalydı. Canan Kaftancıoğlu bir hekim gibi hareket etmiyor.

CHP'nin bu süreçte İstanbul'da kongre yapması ne kadar saçmalık ve tedbirsizlikse, AKP'lilerin Diyarbakır'da program düzenlemesi de öyle saçmalık ve tedbirsizliktir.

Cahil cuhela takımlarına fırsat verilmemelidir. Herkes Sağlık Bakanlığı'nın ve uzmanların uyarılarına uymalıdır.

**

**

Karantinaya alınan bazı umrecilerin tepkileri üzerine:

Üniversite öğrenci yurtlarında karantinada olan bazı umreciler doğru konuşmuyorlar. "Burası ahırdır ahır. Karantinaya aldılar ama karantina diye bir şey yok. Ahır burası ahır" diyen umreciye tek bir umreci tepki göstermiyor.

Orada üniversite öğrencileri yıllarını geçiriyor. Sıcak suları, banyo ve WC'leri var. Sadece 14 gün geçirecekler. Öğrencilere verilen yemeğin onlara da verileceği kesindir.

Hem karantina izolasyon değildir, bunu da bilmiyorlar. Karantina sadece başka yerlere gitmemeniz ve kimsenin sizin yanına gelmemeniz için bir tedbirdir.

Yazıklar olsun…

Yemek vs ihtiyaçlarının karşılandığından eminim. Belki evleri gibi konforlu değil ama orası yavrularımızın kaldığı mekanlardır.

Allah'tan korkun.’