Neredeyse Batman, şehir merkeziyle birleşecek olan 3000 nüfuslu Balpınar beldesi, petrol kentinin ‘Büyükşehir’ statüsüne kavuşmasıyla belki de ‘merkez ilçe’ olacak.
Nüfusu 3000’i geçen Balpınar beldesi dibindeki ‘Güney Raman çevre’ yolu da bu yerleşim birimine hayat verecek. Şimdiden yapılaşmanın hız kazandığı yerlerden biri de Balpınar’dır.
Son 20 yılda ‘köy’ statüsünden çıkıp belde olan Balpınar, bir başka adıyla ‘Gıresira’ hızla kabuk değiştiriyor.
Belediye Başkanı Ejder Sarıgöl, altyapı başta olmak üzere beldenin gereksinim duyduğu hizmetleri gerçekleştirebilmenin gayreti içinde.
Belde giriş yolunu geçen yılın son aylarında kendi imkanlarıyla asfaltlayan Başkan Sarıgöl, 1 kilometrelik yol güzergahına getirdiği aydınlatma direklerine şimdi de trafonun gelmesi için her gün DEDAŞ kapısını çalıyor.
Balpınar beldesinde sorunlar dizboyu.
20 Yıl önce köy olan bu beldenin altyapı sorunu ise başka bir problem.
Belediye Başkanı Sarıgöl, anlatıyor;
“Beldemizin altyapısı öyle göründüğü gibi değil. Yolların fiziki durumu iyi olabilir ama kanalizasyon ve atık su gideri yetersiz. Halen köyde kalma yeraltı kanalizasyonuyla idare ediyoruz. Her gün kanalizasyonda tıkanıklıklar yaşanıyor. Vidanjör sıkıntımız var. Batman Belediyesi ve çevredeki Belediyelerden yardım istiyoruz.”
Hizmet binası olmayınca bir süredir kiraladıkları bir evin altında hizmet veren Balpınar Belediyesi’nin iki katlı yeni hizmet binasının iskeleti tamamlandı ama ödenek yetersizliği nedeniyle bina yapımına ara verildi. Yine de Başkan Sarıgöl, kenti imkanlarıyla Belediye hizmet binasını Mayıs ayında tamamlayacaklarının altını çiziyor;
“Bir çok alanda çalışıyoruz. Güney Raman yolu trafiğe açılırsa beldemiz hareketlenecek. Bunun farkındayız. Şimdiden gerek imar alanı için gerekse de beldenin diğer ihtiyaçlarını gidermenin çabası içindeyiz.”
Kısacası: Balpınar’da sorunlarla boğuşan bir Başkan var. Umarız, Başkan bu sorunların üstesinden gelir. Hızla gelişen bir Balpınar, bu gidişle ‘büyükşehir’ olacak. Batman’ın merkez ilçesi olmaya aday gibi...