**Batman’da eğitimde ‘hayır’ işi pek sevilmiyor nedense. Marka şehirler Kayseri, Konya, Denizli, Gaziantep ve Malatya gibi birçok şehirde eğitim ve sağlık kuruluşlarının tabelalarında o’nu bağış olarak yaptıranların adı yazılıdır. Biz de ise hayırsever ve sulh insanı merhum Necat Nasıroğlu dışında bunu yapan işadamı sayısı yok denecek kadar az...

**Batman iş dünyasında yıllardır Petrolspor nedeniyle başı ağrıyan simalar var. Yıl boyu bu insanların kapılarından eksik kalınmıyor ve bu takım için adeta dileniliyor. Oysa bu kulübü 55 yıl süreyle sırtlayan TPAO gibi bazı kurum ve kuruluşlara mal etmek gerekiyor…

EĞİTİMDE HAYIRSEVER YOK
Acı ama gerçek…

Batman’da eğitim alanında ‘hayır’ işi pek sevilmiyor nedense.

Bakın marka illere… Kayseri, Konya, Denizli, Gaziantep ve Malatya gibi birçok şehirde eğitim ve sağlık kuruluşlarının tabelalarında o’nu bağış olarak yaptıranların adı yazılıdır.

Batman’da pek görmeye alışık olmadığımız bu görüntüyü nedense yaygınlaştıramıyoruz.

Mekanı cennet olsun. 12 Şubat’ta o’nun doğum günü nedeniyle Batman Üniversitesi’nde adına bir panel düzenlenecek. Bu isim de kuşkusuz eğitimde idol olan merhum Necat Nasıroğlu’dur.

Batman Üniversitesi Batıraman yerleşkesindeki fakülte binasından bazı ilkokulların tabelalarında merhum Necat Nasıroğlu’nun ismi yer alıyor.

Oysa Batman’da faaliyet gösteren büyük firmaların da eğitim için hayır yapmaları gerekiyor.

YENİ EĞİTİM YUVALARI ŞART
Batman’da geçen yıl kent merkezinde yapılması gereken bazı eğitim yuvaları maalesef ödenek yokluğundan yarıda kalmıştı.

Örneğin Batman’ın büyük semti konumundaki Kültür’deki lise ve yeni gelişen semtler Gültepe ile diğer mahallelerde bazı okulların yapımı yarıda kalmıştı.

Batman’ın nüfusu hızla artıyor, eğitim yuvaları ise yetersiz geliyor.

Okul ihtiyacımız o kadar acil ki, bir gün bile bekleyecek halimiz yok.

Peki, bu işi nasıl başaracağız?

Vali Hulusi Şahin’in önderliğinde bir kampanya başlatılmalıdır. Batman’da yeni okullar yapmayı amaçlayan bu kampanyaların destek olabileceğini düşündüğümüz Batman’daki bazı yatırımcıların kapısını çalmalıyız.

Örneğin Organize Sanayi Bölgesi’nde özel sektörün yaptığı OSB Okulu dışında derslik yapacak güçte olanlardan derslik istemeliyiz.

Bu şehirde yetişip Batı’da yaşamlarını sürdüren çevreden de Batman’a okul yapmalarını sağlamalıyız...

*****************

YENİ HASTANE GERÇEĞİ…
Geçenlerde ‘Batman’a hastane borcunuz var’ başlıklı yazımızda okurların mail yağmuruyla karşılaşmıştık.

Bu yüzden Batman’da geciken bu sağlık yatırımının şehre ne denli gereksinim duyduğunu bir kez daha anlatmaya gerek var mı?

Batmanlılar, artık sağlık çilesiyle karşılaşmak istemiyor.

Neredeyse bölgede 500 yatak kapasitesinin altında hastanenin olmadığı şehir kalmadı. Komşu il Siirt’te bile Tıp Fakültesinin açılmasıyla birlikte yatak kapasitesinin 600-700’e ulaşması söz ediliyor.

Artık Batman’ın bir an önce hastane yatırımına kavuşması gerekiyor.

Sadece sağlık sektöründe değil, 5 yıldızlı otel yatırımında da aynı manzara var Batman’da.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 130 yatak kapasiteli 5 yıldızlı otel var, merkez nüfusu yarım milyona giden Batman’da 5 yıldızlı otel yok.

Kısacası; Batman, artık ihtiyaç duyduğu yatırımlarla buluşmak istiyor.
**************

PETROL’E KÖKLÜ ÇÖZÜM GEREK
60 Yıllık Batman’ın tek profesyonel kulübü Petrolspor, son yıllarda iş dünyasını epeyce meşgul ediyor.

Yıl boyunca yatırımcıların kapısından eksik olunmuyor. Resmen bu takım için dileniyoruz. Bakın tam 55 yıl süreyle TPAO’nun tek başına sırtladığı bu takımda ne yıldız futbolcular yetişti.

 Milli takıma kadar futbolcu gönderen ve altyapısı ile bir zamanlar herkesin gıptayla izlediği o Petrolspor’un son 5 yılda düştüğü durum içler acısı…

Eğer sporu seven bir Vali ve fedakarca çalışan bu yönetim olmamış olsaydı, bu takım ikinci yarının başında havlu atmış olurdu.

Bu kulüp ikinci yarıda tam 15 transfer yaptı. Hala tonla borcu var. İşadamlarının kapısını bir kez daha çalmaya hazırlanan yönetim ne yapsın?

Tek çare bu ekibin TPAO ya da Özel İdare gibi köklü kurumlara devredilmesidir.

Aksi takdirde bu işin başarılması çok ama çok zor…