*Bölgemizdeki bazı şehirler yeni hizmetlerle buluşurken, Batman’ın hak ettiği bazı yatırımlara henüz kavuşmaması elbette Batmanlıları düşündürtüyor. Yarım milyonluk bir şehirde yeni hastane yatırımının bu kadar gecikmemesi gerekiyordu.

*Uçak yolculuğunda da Batman, henüz yeni seferlerle buluşmadı. Aylardır Batman-İzmir ve Batman-Antalya direkt seferleri gerçekleşmedi. Kış tarifesinde hemen birçok İl’de uçak sefer sayısı artırılırken, Batman’da İstanbul ve Ankara dışında direkt seferler yok…

YATIRIM FIRSATINI DEĞERLENDİREMEDİK
Gerek yakınımızdaki il’ler olsun gerekse de bölge illeri olsun sağlık ve hava ulaşımı başta olmak üzere birçok hizmetle buluşurken, Batman’ın özlemle gerçekleşmesini beklediği bazı yatırımlar var.
Yarım milyonluk bu şehir için Sağlık Bakanlığı’nın yapılmasına karar verdiği yeni hastanesi, geçmişteki yetkili ve de etkililerin duyarsızlığından gecikti.
Bölge Devlet Hastanesi ile yeni Kadın-Doğum Hastanesi’nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönüştürülmesini dört gözle bekliyoruz.
Mevcut Bölge Devlet Hastanesi, yetersiz mi yetersiz.
Geçenlerde yeni Kadın-Doğum Hastanesi’ne baktık…
Çok şükür inşaatı hızlanmış. Bu hızlı tempoyla yatırımın bu yılın sonunda bitirilmesi planlanıyor.
Yıllardır bu şehrin Tıp Fakültesi talebi var. Umutlar artık iki hastanenin birleştirilip ‘Eğitim-Araştırma’ Hastanesi’ne dönüştürülmesinde.
Yeni hastanenin 113 dönümlük yeri hazır, projesi hazır denilen bu önemli yatırımın 2020’de inşaatına başlanılacağı söyleniliyor.

TABİAT PARKI ÖDENEK BEKLİYOR
Komşu il Siirt, bizden sonra ele aldığı Botan Çayını Milli Park’a dönüştürdü. Komşu İl Milli Park için çok rahat ödenek bulurken, biz tarihi Malabadi köprüsüne yakın Batman Çayı kenarındaki ‘Malabadi Tabiat Parkı’na ödenek bulamıyoruz…
Mesire alanlarının yok denecek kadar az olduğu ve Batman’ın gereksinim duyduğu 960 dönümlük ‘Malabadi Tabiat Parkı’nın projesi 2014 Yılından beri hazır.
Bu mükemmel alanda oturma grupları, kamelya, oyun parkı, spor alanları, yürüyüş parkurlarına yönelik projenin artık hayata geçirilmesinin zamanı geldi, geçti.
Tam 5 yıldır proje hayata geçilecek dendi, ne yazık ki bu proje ödeneksizlikten gerçekleşmedi.
Siirt’teki Botan Çayı Milli Parkı, Batman’ın ‘Tabiat Parkı’ndan tam 10 kat büyük ama komşu İl bizden önce bu örnek bir projeye imza attı. Ve neredeyse projeyi bitirme aşamasına getirdi. Biz daha ‘Malabadi Tabiat Parkı’na ödenek bekliyoruz.
Batman’ın bir de tamamlanmayan il girişinin yolları tek şerit durumda. Batman-Bismil ve Batman-Hasankeyf ilçe yol girişleri hala tek şeritli.
Bazı yollar genişletildi, öyle bırakıldı.

***********

YENİ UÇAK SEFERLERİNE HASRET KALDIK
Yıllardır İzmir ve Antalya direkt uçak seferlerine hasret kaldık.
Dört yıl öncesine kadar 9-10 uçak seferlerine sahip Batman Havalimanında şimdilerde günde uçak sefer sayısı 4’e düştü.
Batman eski uçak seferlerini istiyor.
Uçaklarda dolululuk oranının yüzde 90’larda olduğu Batman’da; kış tarifesine girildiği halde uçak sefer sayısı artmıyor.
Batmanlılar, sadece sefer sayısının artmasını istiyor.
Komşu il Mardin, haftada 4 gün direkt İzmir seferi kaldırıyor.
Batmanlılar, modern limana sahip Batman’dan direkt İzmir’e uçamıyor.
Batmanlı İzmir ya da Antalya’ya gidebilmek için her gün Diyarbakır havalimanının yolunu tutuyor.
Batı İlleri’nden buraya gelen tekstilci Batman yerine Diyarbakır havalimanını kullanmaktan yoruldu.
Birkaç yıl öncesinden yılda ortalama 700 bine yakın yolcunun seyahat ettiği Batman Havalimanı’nı lütfen günde 4 uçak seferiyle sınırlandırmayın artık.

******

KIRAÇ’TAN OLUMLU MESAJLAR
Geçenlerde konuğu olduğumuz Batman Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, ailelerin en çok şikayet ettiği uyuşturucuya yönelik önemlere dikkat çekiyordu…
Gençlerin, hatta çocukların uyuşturucu girdabından uzaklaşmalarına yönelik önlemleri artıran Emniyet Müdürü Kıraç’ın mesajları yerindeydi.
Artık bu şehrin uyuşturucu kullanılan iller sıralamasında çok gerilerde olması ya da hiç uyuşturucu kullanmayan ‘İl’ olması herkesin ama herkesin dileği.
Şehrin huzur ortamına yönelik Batman’ın yeni Emniyet Müdürü Kıraç’ın açıklamaları da yerindeydi.
Son dönemlerde trafiğin yoğun olduğu güzergahlarda trafik ekipleri geç saatlere kadar mesai yapıyor.
Okulların etrafında da güvenlik önlemleri, velilere rahat bir nefes aldırmış… Öyle ki okul önlerindeki olaylarda yüzde 50 düşüş sağlanmış…

******

BİR ZAMANLARIN EFSANE TAKIMI
Bir zamanların efsane takımı Batman Petrolspor alt liglere demir attı, 16 yıldır bir üst lig olan 2. Lige çıkamıyor.
Bir zamanlar şehirle özdeşleşen ve Hürriyet ile Milliyet Gazetelerinin renkli spor sayfalarını süsleyen “Kara altının başkenti Batman’da futbolcu fışkırıyor” başlıklı manşetleri geride kaldı.
Mazisi başarılarla dolu o eski takım şimdilerde yok.
Kırmızı-Beyazlı ekip, bu şehrin en önemli markası ve değeriydi. Hala da hepimizin gönlünde çok ayrı bir yere sahip bu takım... Ancak o eski takımdan söz etmek mümkün mü?
Bu takım amatör ruhla çok profesyonel bir anlayışla yöneltilmelidir. Bu ekip birilerinin ‘geçim kaynağı’ olmamalı. Kulüp kendi ayakları üzerinde durabilin bir yapıya sahip olmalı.
Kötü bir süreç geçiren Petrolspor, Vali Hulusi Şahin’in desteğiyle BATSO ve Özel İdare ya da TPAO ile yeni bir yapıya kavuşturulmalıdır. Aksi takdirde bir yere varılmaz. Kulüp bu önemli fırsatı değerlendirmeli…
TPAO bünyesinde olduğu zamanlarda Petrolsporlu yöneticiler, altyapıya önem verirlerdi. Neredeyse ligin ilk yarısı bitecek bu takımın ligde sadece 3 galibiyeti var.
Kısacası; Petrol’ü yeniden futbolcu fabrikasına dönüştürmek gerek.
Bakın sporda olumsuzlukları yaz yaz bitmiyor.
Derdimiz içinizi karartmak veya kimseyi yermek değil.
Sadece durum tespiti yapmaya çalıştık…
Kalın sağlıcakla…