*Bir dönem memleketi Batman’ın da Milletvekilliğini yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, dün ki basın toplantısında arkadaşımız Reşat Yiğiz’in sorusuna açıklık getiriyordu; “Aday olmamam tamamen kendi kişisel tercihim. Güzel ülkeme, Batman’a ve Gaziantep’e hizmet etmeyi bir görev bildim…”

*Basın toplantısında Batman Organize Sanayi Bölgesi’nin büyümesinde, şehirde hava mania engelinin kalkması ve Tıp Fakültesinin kurulmasına yönelik de mesajlar veren Şimşek; “Ben bu şehri seviyorum. Gönül bağımın her zaman olduğu memleketimin sorunlarının çözümünde varım” diyordu…
 

MEMLEKETİNİ SEVİYOR
İki dönem Gaziantep ve bir dönem de Batman Milletvekilliğini yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bölgenin ağır iki il’indeki yüklü sorunlardan olsa gerek biraz da yorulmuştu… Ekonomide yıldızı parlayan Gaziantep’e, Batman’ın her zaman alternatif bir şehir olduğunun altını çizen Şimşek, dün de değindiği Batman Organize Sanayi Bölgesi’nin hızla gelişme yolunda olduğunu açıklıyordu; “Tam 176 yatırımcının sırada beklediği Batman Organize Sanayi Bölgesi’ni büyütmek zorundayız. Yeter ki, yatırımcı buraya gelsin. Gaziantep’ten sonra ekonomide potansiyeli yüksek şehirlerden biri de Batman’dır…”
Bakan Şimşek, her dini bayramda olduğu gibi bu bayramda da memleketindeydi.
24 Haziran seçimlerinde aday değil.
Fakat memleketin sorunlarıyla da ilgili.
Bu şehrin önündeki hava mania’dan Tıp Fakültesine… OSB’deki yatırımcıların bir çok sorununa duyarlı ekonominin başındaki Başbakan Yardımcısı Şimşek, rakamlarla konuşuyor.
Hemen her yerde sade ve gerçekçi politikayla hareket eden Şimşek’in, bu şehrin gündemindeki sorunlarını iş dünyasından STK temsilcisine, muhtarlardan sade esnafına kadar dinliyor olması o’nun mütevaziliğini de ortaya çıkarıyor…

“BATMANLILARA SÖZÜM SÖZ…”
Dün başkentin yolunu tutmadan ayak üstü sohbet etme imkanı bulduğumuz Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Batman Çağdaş’ın manşetlerini görünce; “Maşallah… Bravo… Dün işadamları ve STK temsilcileriyle yaptığım toplantıdaki önemli mesajları Çağdaş, sürmanşetine taşımış… Yerel medyanın da görevi bu. Sağ olsunlar, var olsunlar. İş dünyası ile STK temsilcileri ile Muhtarların bizden beklentilerini dinledik. Pazar günü 6-7 saatlik toplantılar her açıdan faydalı geçti…”
Uzun süredir Batman’ın gündemindeki ‘hava mania’ meselesine bugüne dek açıklık getiren tek politikacı Şimşek’ti.
Batman’da ‘inşaat sektörünün’ önünü kesen hava maniaya ‘yeşil ışık’ yakan Şimşek: “Bu sorunu öyle veya böyle çözeceğiz. Batman’da iş dünyası ile inşaat sektöründeki firma temsilcilerini dinledim. Ortak sorunlarda birleşmelerine sevindim” diyordu.

 

ŞİMŞEK, MÜTEVAZİ BİRİ
Maliye Bakanlığı ile Başbakan Yardımcılığı yapan Mehmet Şimşek, genel sorunlar ile projelere duyarlı biri.
Başbakan Yardımcısı olduktan sonra duruşu, hali ve tavrı hiç değişmedi.
Kibir abidesi olmak yerine, herkesin bildiği Mehmet Şimşek olarak kalmayı tercih etti.
Birçok kişinin Milletvekili olabilmek için can attığı bir dönemde ‘Vekil’likten kendi isteğiyle ayrılıyor.
Bireysel sorunların çözümü ona göre değildi.
Her bayramda Batman’a gelip yerel sorunları dinleme ihtiyacı hissediyor Şimşek.
Başkalarının bir daha bırakmamak için ellerinden geleni yaptıkları milletvekilliği için bir kez daha aday olmadı.
Yerini başkalarına bırakmayı tercih etti.
Kısacası; Şimşek, her zaman “ulaşılabilen” bir politikacı oldu.