** Tam 13 yıl önce Kanat ailesinden 3 çocuğun cansız bedenleri, çamur içinden çıkarıldığı Karşıyaka mahallesinin 301 sokağı, aradan yıllar geçse de yas tutar gibiydi. Sokakta sessizlik vardı. Herkesin terk ettiği o sokakta yaşamın izi yoktu…

**500 Yataklı yeni hastane için olumlu gelişmeleri de okurlarımızla paylaşıyoruz. Şu günlerde İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu, bu yatırımı takip etmek için Batman-Ankara arasında mekik dokuyor.

FELAKETİN İZLERİ
Sel felaketinin 13. Yılını yaşıyoruz…

Batman Çağdaş yıllardır istinasız 31 Ekim’i yazıyor, yazmaya da devam edecek.

Önceki gün sel felaketinin yaşandığı İluh deresindeydik.

O korku dolu günleri yaşayan semt sakinlerini dinledik. Aradan yıllar geçse de hala o korkuyu üzerlerinden atamayan mahalle sakinleri vardı.

Kanat ailesinden üç çocuğun el ele tutuştuğu o evin ihata duvarının altından cansız bedenlerinin çıkarıldığı gecenin 03.00’teki o an gözümüzün önünde canlandı. Şimdilerde Belediye emeklisi olan eski kepçe operatörü Mazhar’ın kucağında çamur içine gömülmüş 11 yaşındaki küçük Ali’nin o dehşet karesini unutmak mümkün mü?

60 Yıl önce balıkların içinde olduğu berrak suyun gürül gürül aktığı bir dere vardı. Şimdilerde atık suların aktığı, lağımların karıştığı ve burun direğini kıran hazin bir manzaranın olduğu İluh deresi bitişiğindeki 301 sokakta katı bir sessizlik hakim.

Bir zamanlar uzak geleceğin hayalini kuran o sokak sakinleri, bir sonraki günü bile düşünemiyorlardı artık.

Aradan yıllar geçse de sel felaketinin yaraları sarılmamıştı, hayallerinde artık cılız bir umut ışığı bile yoktu. O sokak da kapkara hüzün bulutlarıyla örtülmüştü sanki.

ENKAZ BAHÇE…
İluh deresine komşu Karşıyaka mahallesinin daracık sokaklarından biri de 301 nolu güzergahtı. Sel suları izlerinin hala duvarlarında olduğu o sokak güzergahındaki evlerin çoğu terk edilmişti. Bir daha da o ev sahiplerinin dönmeyeceklermiş gibi sımsıkı kapattıkları kapı ve pencerelerden ince ince hüzün akıyordu dışarıya.

Üç çocuğun cansız bedeninin çıkarıldığı evin bahçe duvarının enkazından çıkarılan yere baktığımızda hüzünlendik. O evin çevresindeki yıkık-virane tek katlı evlerin çevresinde dolaştık.

Toprağa yarı batık oyuncaklar vardı etrafta, çocukların tebeşirle duvarlara çiziktirdikleri resim ve yazılar solmuş olsa da görünüyordu.

Virane evlerin bahçeleri toprak dolmuştu, kapı ve pencere boyaları ağlar gibi pul pul dökülüyordu. Kapı menteşelerinin üstünde katı bir pas tabakası birikmişti.

Bir zamanlar Karşıyaka’nın o hareketli sokağının yerini terk edilmişlik, sahipsizlik ve hüzün almıştı.

**************

YENİ HASTANEDE GELİŞMELER…
Geçenlerde Milletvekili Ziver Özdemir’in Batman’da artık yapılmasına kesin gözüyle bakılan 500 yataklı hastane yatırımıyla ilgili açıklamalarını okurlarımızla paylaşmıştık.

Son günlerde Batman-Ankara arasında mekik dokuyan İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu da yeni hastaneyle ilgili umutlu konuşuyor; “Gerek sayın Valimizin, gerekse de Milletvekilimizin ve İl Başkanının üzerinde titizlikle durdukları yeni hastaneyle ilgili gelişmeleri biz de takip ediyoruz. Bu gelişmeleri yakın bir sürede kamuoyuna duyuracağız. Kasım ayında yatırım programına alınacak yeni hastaneler arasında Batman’ın da yer alacağını söyleyebilirim. Bu önemli yatırımı neredeyse 15 günde bir takip ediyoruz. Yeni hastane için iki hafta sonra daha iyi bir yerde olacağımıza inanıyorum.”

2020 Yılı gelmeden Batman’ın yeni hastanesinin de yeni yılın yatırım programına alınmasına yönelik Başkentten olumlu mesajlar geliyor.

Haydi hayırlısı…