*Batman kent merkezindeki bu güzergahlar, şehrin trafiğini rahatlatmaz. Toplu taşıma sistemini masaya yatırmadan yollara bir de hafif raylı sistem ilave edilirse yoğunluğu azaltmak yerine arttırırız…

*Batman-Siirt çevre yolu olarak bilinen TPAO Bulvarına bir üst geçitle, trafik ışıklarına gerek kalmadan yayaların karşıya geçişi sağlanabilir... Yeni hastane bir aksilik olmazsa 2020 yılında ihale edilecek. Şimdiden yeni sağlık kuruluşu için de yollar yapılmalı. Bir de okurlarımızdan gelen mektuplar var…

TOPLU TAŞIMACILIK MASAYA YATIRILMALI
Batman’ın toplu taşıma işi çok daha kapsamlı bir şekilde masaya yatırılmalı.

Bu toplu taşıma sistemini masaya yatırmadan yollara bir de raylı sistem ilave edersek yoğunluğu azaltmak yerine arttırırız.

Daha önce de yazdık.

Yapılması gereken sistemi topluca masaya yatırmaktır.

Minibüsler, belediye halk otobüsleri, hafif raylı entegre bir sistem kurulması gerekir.

Batman’ın toplu taşıma işi için ortak bir yapılanma şart.

Minibüsler, Halk otobüsü, taksi ve belki hafif raylının ulaşamadığı alanlarda sayısı azaltılarak kullanılabilir ama bugünkü sayılarıyla kalırlarsa hafif raylının bir anlamı kalmaz.

Bu işin bir başka boyutu da, projenin her aşamasında konu ile ilgisi bulunan her kesimin görüşü alınması gerekir.

Minibüs, halk otobüsü ve taksiciyle enine boyuna konuşulmalı, onlar bu işin içine mutlaka sokulmalıdır. Bu şehirde yıllardır hafif raylı sistemi savunuyoruz. Hafif raylı projesi bir gün Batman’a da gerçekleşirse; hafif raylının şehre yük değil kazanç olacağına inanıyorum.

ÇEVRE YOLUNA ÜST GEÇİT KAZANDIRILSIN
Batman-Siirt çevre yolu olarak bilinen TPAO Bulvarı, üst geçidin olmamasından ölümlü kazalar yaşanıyor.

Güzergahta yer yer trafik ışıkları ve yaya geçitleri var.

Geçenlerde de bu bulvarda trafik sorunuyla ilgili yazarken, trafik ışıklarının kazalara davetiye çıkardığını belirtmiştim.

Okurlarımızdan orada bir üst geçidin şart olduğu yönünde yorumlar geldi.

Ben de düşününce onlara hak verdim.

Üst geçitle trafik ışıklarına gerek kalmadan yayaların karşıya geçişi sağlanabilir.

Yetkililere duyurulur.

YENİ HASTANE YOLU
ŞİMDİDEN PLANLANSIN
Batman’a yapılması planlanan 500 yatak kapasiteli Hastane yolu şimdiden planlanmalı.

Yeni Hastane bir aksilik olmazsa 2020 yılında ihale edilecek.

Birkaç yıl içinde de tamamlanması bekleniyor.

Güney çevre yolundaki Yeni şehir stadına bitişik 113 dönümlük alanda inşa edilecek hastane…

Hastanenin inşa edileceği araziye Güney çevre yolundan mutlaka duble yol bağlantısı yapılmalı.

Yol şimdiden planlanıp, hastane bitmeden tamamlanmalı.

Eğer yolun yapımını hastane sonrasına bırakırsak, o hastane iş yapmaz…

Bizden söylemesi…

***************

OKURLARIN YAZDIKLARI
Nuri Altun Belde Mahalle Muhtarı: “Batman basınında ilklerin öncüsü olan Batman Çağdaş’ın kurucusu merhum Enver Arslan’ın vefatının 27. Yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz.”

Bayram Sayın: “Batman Çağdaş’ın kurucusu değerli Musa ağabeyimin kadim dostu Enver Arslan’ın vefatının 27. Yılında rahmetle anıyorum. Tüm Çağdaş ailesine başsağlığı dilerim.”

Hacı Kamuran: “Batman Belediyesi Güney çevre yolunda yapılacak hastane çevresinde ara yollar, altyapı park vb. bir çalışma yapması lazım. Şimdiden o bölgede sosyal donatı vb. çalışmalara gidilmeli.”

Necmeddin Can:”Daha önce de dile getirmiştim. Yıllardır yeni hastanenin açılması için bekledik.İzin alsak dahi bu sefer de bir o kadar süre de hastanenin bitmesi için bekleyeceğiz. (Yeni Kadın Doğum Hastanesi misali). Bu yüzden sayın yetkililere sesleniyorum; Batman'ın plakası ‘72’. Yeni hastanenin yatak sayısı da 720 olsun. Çünkü 5 sene sonra 500 yatak kapasitesi yine Batman'a yetmeyecek.”

Berat B: “Batman ne yazık ki sahipsizdir. 6 Yıldır bu yatırım gecikti. Allah’tan Vali bey, bu hastane projesi ne geldi geleli. Çok duyarlı Arif bey de olmasaydı, bu kadar da gündeme gelmezdi.”

Hamza Pehlivanoğlu: “Allahın izniyle Batman ‘Sahipsiz’ değil gibi görünüyor. Çok değerli milletvekilimiz sayın Ziver Özdemir ve Valimiz sayın Hulusi Şahin var artık. Batman halkının umudu bu iki değerli devlet adamında. İyi ki böyle yöneticilerimiz var, bu 500 yataklı yeni Hastane ikisinin projesi olacak. Allah’ın izniyle kendilerinde bir önce Batman halkı müjdeyi bekliyor 500 yataklı yeni hastane.”

Mücahit Balaban: “500 Yataklı yeni hastanesi olayı vatandaş 6 yıldır kandırıldı. Artık sayın Milletvekilimiz Ziver Özdemir beyden ve yeni Valimizden müjde bekliyor batman halkı. Vatandaş haklı olarak 6 yıldır bu sözü yerine getirilmesini bekliyor.”

Berat Baba: “Güzel Bir haber inşallah demektir ki. yaptığınız haber ve köşe yazılarınızı bizden hariç başkaları da takip ediyor. Saygılar.”

Osman A: “Arif bey merhabalar. Köşenizde okurların yazdıklarını kendi köşenizde dile getirdiğiniz için sizlere teşekkür ederim. Sizlere ve gazete çalışanlarına başarılar dilerim.”

Mesut Gezer: “Batman Çağdaş Gazetesi sayın Arif Arslan bey; gerek Batmanımızın sorunları hakkındaki yazınızı ve gerekse Batman’ımızın tarihinde iz bırakmış şahsiyetler hakkındaki yazılarak severek okuyorum. Size ve bütün Batman Çağdaş ekibine sonsuz başarılar dilerim.”

Meryem Can: “Dün Batman Kadın Doğum Hastanesi’ne randevu almak istedim; Randevu alınabilecek 8 Doktorun hepsi erkek doktor ama neden böyle anlamıyorum. Yani randevu alınabilecek bir kaç  Bayan Doktor olsa ne olur ki! Sanki bilinçli özel hastanelere yönlendirilmek isteniliyor. Bu bölge hassasiyeti neden göz önünde bulundurulmuyor. Özel hastanelere paramız yetmiyor. Lütfen bu durumları haber yapın.”

Alaattin Atakul: “Gazeteci Enver Arslan ölüm yıldönümünde özlemle anılıyoruz. Batman Çağdaş Gazetesinin ebedi Başkanı, Batman basınının duayen isimlerinden gazeteci Enver Arslan, ölümünün 27. yıldönümünde özlemle anıyoruz. Şimdi ki gazetenin başında bulunan kardeşi Arif Arslan’ın usta yazar ve gazeteci merhum Enver Arslan hakkında yazdığı bir makalesini okuduğumda o’nun ne kadar değerli bir gazeteci olduğunu öğrendim. Merhum Arslan’ın mekanı cennet olsun.”