*Bu şehirde pek çok eksiklikler olabilir, onlar maddi imkanlarla giderilebilir ama bir şehrin kültürü, sanatı, edebiyatı ve geçmişine dair kimliği ön plana çıkmazsa o şehir eksik kalır ve Batman Çağdaş bu nedenle 775 gündür ‘Petrol Şehri’nin dününe dair tarihi kareleri sizlerle paylaşmaya devam ediyor. Bu şehrin öyküleri öksüz kalmasın diye ‘yaşayan tarih’ konumundaki simaları da konuk ediyoruz…

*Bu şehrin ilk günlük gazetesi Batman Çağdaş, okurlarının e-mail’den gönderdiği mesajlara da  sütunlarında yer veren belki de tek gazetedir. Okurların mesajlarını da kamuoyuna duyurmayı bir görev sayan Batman Çağdaş, çözüm bekleyen sorunlara dikkat çekmeyi de sürdürüyor. İşte okurlardan da gelen birkaç mesaj…

HEPİMİZİN SEVDASI BATMAN
Hepimizin sevdası olan ‘Batman’a olan sevgimizi bu şehrin sararan karelerini yayınlamakla gösteriyoruz.

Zaman zaman bu şehre tanıklık yapan saygın ve sempatik simaların öykülerini dinleyince; onlara hayranlık duyuyoruz. Hüzünleniyoruz, duygulanıyoruz.

Bu şehrin dününü o kadar güzel anlatıyorlar ki, onlardan etkilenmemek elde mi?

Bir kentin pek çok eksiklikleri olabilir onlar maddi imkânlarla giderilebilir ve ama bir şehrin kültürü, sanatı, kimliği ön plana çıkmazsa o şehir eksik kalır ve bu nedenle Batman’ın ilk günlük gazetesi Batman Çağdaş, yıllar öncesinden bu konuda önemli adım atmıştı ve asıl amacımız Batman’ın kimliği ve değerlerini tekrar anımsatmak ve bu güzel mozaiği tekrar renkli bir biçimde yaşatmak istiyoruz. Evet bu şehrin kültürü ve kimliğiyle var olması için Batman Çağdaş, şehrin dününe dair öykü ve sararan kareleri sizlerle paylaşmaya devam edecek.

Şehrin eski değerleri yani sararan kareleriyle buluşturan tek gazete Batman Çağdaş’tır.

Bu şehrin emektarlarını bir süre önce Batman’da seçkin toplulukla da buluşturan Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti’nin ‘Batman Nostaljisi’ paneli o kadar güzeldi ki… Hala bu şehirde Vali Hulusi Şahin’in dediği gibi ‘Bir zamanlar Batman’ konuşuluyor.

Bu çalışmamıza katkı veren herkese teşekkürler…

OKUR UYARIYOR…
Vedat Bahri : “Arif Arslan bey, tüm Batmanlıların gözü 500 yataklı hastanede. Yeni Güney çevre yolundaki hastane için.Milletvekilimiz sayın Ziver Özdemir ve Valimiz sayın Hulusi Şahin’den yeniden girişimlerin başlatılmasını istiyoruz.”

Ali Kaya: “Arif Arslan ağabey, Batman’da turizm nasıl gelişecek? Batman’a uçak sayısı oldukça yetersiz. Bu konuyu Ankara’ya taşımak gerek. Bir basın açıklamasıyla bu sorun çözüm bulmaz:”

Merve Hayat :”500 Yataklı yeni hastane Güney çevre yolunda yapılacak. Hastane yatırımı için herkese özellikle siyasi ve STK temsilcilerine görev düşer. Yetkililer bu halkın talebini görmeli artık.”

H.A: “Selamlar Arif Arslan bey. Senden başka galiba yeni hastane ile ilgilenen yok galiba. Baksanıza herkes bu yatırım konusunda sus pus olmuş.”

Halise Özgülcan “Valimiz sayın Hulusi Şahin’den umutluyuz. Güney  çevre yolunda yapılacak 500 yataklı hastane yatırımı ile net bir açıklama bekliyoruz.”

Ahmet Bingöl:“Emniyet Müdürü sayın Köroğlu Kıraç’ı kutluyoruz. Batman'a geldiğinden beri uyuşturucu satıcıları rahat nefes alamıyor. Satıcılar yakalanıyor. Trafik ve asayiş uygulaması gayet yerinde. Batman bir nebze kendine geldi.”

Özgür K.: “Allah işini doğru ve sağlam yapanı sever. Allah Emniyet Müdürümüz Köroğlu Kıraç’tan razı olsun. Bırakın gençleri, ilkokul çağına gelmiş neredeyse küçükler bile uyuşturucu bataklığına saplanacak gibiydi. ‘Bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ atasözü  bu algıyı yıkan Emniyet Müdürümüze teşekkürler.”

B.B : “Değerli Emniyet Müdürümüz Köroğlu Kıraç, son dönemlerde yapılan uyuşturucu operasyonları isabetli oldu. Bu konuda sonuna kadar mücadele edilmeli.”

Bayram B: “Helal olsun Emniyet Müdürümüze. 25 Yıldır Batman'da yaşıyorum, Böyle bir Emniyet Müdürü görmedim.
Olaylara ani müdahale ve olay yerlerine bizzat kendisinin gitmesi takdire şayandır.”

Aytekin Turna: “Yatırımlara yönelik açıklamaları halk yetkili ağızlardan bekliyor.  Muhtar Dernek Başkanları ilk kez sıra dışı bir açıklama yaptı. Bu şehrin acil sorunlarından biri de 500 yataklı yeni hastanenin yapımı için özellikle muhtarların bu işin takipçisi olmaları gerekiyor.”

A.A : “Muhtarlardan beklediğimiz halkın sorunlarını dile getirmeleridir. Şehrin sorunlarının çözümünde demokrasinin mihenk taşı olan muhtarların Batman’ın genel sorunlarını da gündeme taşımaları gerekiyor.”

Dalgıç: “Bir basın açıklaması yaparak sorunlar çözüm bulmaz. Bazı sorunların çözümü için  başkentin yolunu tutmak gerekiyor.”

D.D.: “Devlet Demir Yolları raylarının şehir dışına alınma meselesi yılardır sürüyor. Bu sorun öyle kolay aşılacak bir mesele değil. Bu sorun da masaya yatırılmalı.”

İşte okurlarımızın kısaca iletmek istedikleri mesajlar özetle böyle.

Kalın sağlıcakla…