*Geçen seçime göre oylarını koruyan partilerden biri de AK Parti’ydi… 1 Kasım seçimlerinde de 1 vekille TBMM’ye giden AK Parti’de bu kez meclisin yolunu tutan isim Ziver Özdemir oldu…

* Batmanlı seçmen, yeni kabinede yer alması beklenilen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in yanı sıra 3 kez vekil olan Özdemir’den şehrin genel sorunlarına yönelik çözüm bekliyor… Ak Parti il teşkilatında ise yeniden Güneştekin sesleri var.

ŞİMŞEK, KABİNEDE OLUR
Artık seçimin sonuçları da değerlendirmeleri de bitti. Seçilen vekiller bir bir başkentin yolunu tutuyor.
Bugün Batmanlı seçmenin iktidar temsilcilerinden beklentilerine dikkat çekmeye çalışacağım.
16 Yıldır AK Parti iktidarında Bakanlık yapan ve son dönemde Başbakan Yardımcılığı görevinde de bulunan Mehmet Şimşek’in yeni kabinede de görev alması bekleniyor.
Gaziantep de Batman’da da milletvekilliği yapan Şimşek, bakanlığa en çok yakışan isimdir.
Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce eski seçim bölgesi Batman’da Hava mania’dan Tıp Fakültesine dek birçok soruna ‘yeşil ışık’ yakan Şimşek, memleketinin sorunlarından uzak değil.
Üçüncü kez TBMM’ye giden Milletvekili Ziver Özdemir de  mecliste etkili komisyonlarda görev almalıdır.

SEÇMENİN BEKLENTİSİ
AK Parti iktidarında birçok il’de devasa sağlık yatırımları yapılırken, Batman ne yazık ki bu güçlü iktidarın nimetlerinden çok fazla yararlanamadı.
İluh deresindeki sel taşkınlıklarının üzerinden 11 yıl geçmesine rağmen Batman, o eski yerleşim birimi güvenli değil. Dere kenarında hala yüzlerce yorgun bina var.
Kentsel dönüşüm ve ‘dere ıslahı’ hazırlık projesi olarak algılanmalı ve o bölge bir bütün olarak yenilenmelidir.
Özellikle sağlık yatırımlarında geri kalmışlığımız kader olmamalıdır.
Çok zamandır duraksama dönemine giren yeni hastane yatırımı hızlandırılmalı, sağlıkta doktor ve hastane yatak başına düşen nüfus sayısı ortalamasını, Türkiye ortalamasına çekecek yatırımlar derhal başlatılmalıdır.
Söz verilen yeni hastane zaman geçirilmeden programa alınmalı, Batman Üniversitesi Tıp Fakültesi için Bölge Devlet Hastanesi’nde de altyapı kurulmalıdır.

YENİ HASTANE KAZANCI
Yeni hastane ve Tıp Fakültesi şehrimiz için büyük bir kazanç olur. Bunun yanında Araştırma-Tıp Hastanesi de şehrimize kazandırılmalıdır.
Yeni bir Araştırma-İhtisas hastanesi Batman’ın beklentisidir.
Bu şehri ‘Sağlık üssü’ yapacak yatırımlara zaman geçirilmeden başlanılmadır.
Belediye’nin bu şehirde yaşatmak istediği ‘köy pazarı’ projesi de hayata geçirmelidir.
Tüm bunların yanında Batman’da iktidar vekillerin ve yöneticilerin en büyük sorumluluğu halkın tümünü kucaklayan bir huzur ortamını sağlamak olmalıdır.
Kendilerine oy vermeyenlerin de bu şehrin ve ülkenin insanı olduğunu unutmadan, görevlerini yapmalıdır…

TEŞKİLAT, GÜNEŞTEKİN’İ SEVİYOR
AKP İl Teşkilatı, 24 Haziran seçiminde de planlı çalıştı.
İki dönem İl Başkanlığı yapan Murat Güneştekin, 2’inci sıra milletvekili adaylığında ekibiyle birlikte gece-gündüz demeden sahadaydı.
Teşkilattan gelen Güneştekin, diğer milletvekili adaylarından kopuk çalışmadı.
Teşkilatın sevdiği isim Murat Güneştekin’in, tekrar il başkanlığı görevine devam edeceği yönünde duyumlar bize ulaşıyor.
İl Başkanlığı yaptığı dönemde parti tabanı da Güneştekin’den memnundu.
Zaman neyi gösterir bilemeyiz ama AK Parti Batman İl teşkilatının ‘Güneştekin’le ‘devam’ edeceğe benzer...
24 Haziran’da bir dakika bile durmadan çalışarak, bir önceki seçimde oylarının korunmasında büyük çaba gösteren Murat Güneştekin’i, parti tabanı da seviyor… Milletvekili Ziver Özdemir ve 24 Haziran seçimlerinde aday olan adaylar, hafta içinde partililerle bir araya gelip seçim sonuçlarını masaya yatırdı…

Aslında bu her partinin yapması gereken bir çalışma.

Milletvekili Ziver Özdemir’in de il teşkilatı ve adaylarla uyumlu bir çalışma için de yeni dönemde Batmanlıların iktidardan beklentilerine yanıt vereceğini düşünüyorum…