*AK Parti’nin, 24 Haziran seçiminden önce ‘Millet Bahçesi’ müjdesinin ardından şimdi de bu şehrin önemli sorunu hava mania ile ilgili yeni gelişmelerin açıklanabileceği söyleniliyor.

*AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Afif Demirkıran ve Salih Güneştekin, hafta sonu bir heyetle gazetemizi ziyaret etti. Şehrin sorunlarından hava mania konusunda önemli gelişmelerin olabileceğini açıklayan eski Milletvekili Demirkıran, Batman Üniversitesi’nin ‘Tıp Fakültesi’ni hak eden bir şehir olduğunun altını çiziyordu.

“BATMAN’IN SORUNLARINI BİLİYORUM…”
Aktif politikaya Batman’da başlayan ve bir dönem Batman Milletvekilliği de yapan AK Parti Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Afif Demirkıran, hafta sonu eski seçim bölgesindeydi. Beraberinde Salih Güneştekin ve bir grup partiliyle gazetemize konuk olan heyet, şehrin sorunlarını konuştu… 16 Mayıs şehir stadının ‘park’ olarak şehre kazandırılması konusunu gündemde tutan kamuoyunun duyarlılığına teşekkür eden Demirkıran, Batman’ın sorunlarının da farkında olduğunun altını çiziyordu.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Batman’ın da aralarında bulunduğu bazı illerdeki ‘Millet bahçesi’ projeleri açıklaması; şehirlere nefes aldıracağını açıklıyordu Demirkıran…
O yeşil alanın ‘Millet Bahçesi’ne dönüştürülmesinin ‘Batmanlıların hayaliydi’ diyen Demirkan, sözü yine bu şehrin aylardır çözümünü beklediği ‘Hava mania’ meselesine getirdi:
“Her ne kadar başkentteysem de Batman’ın gündemini yerel basından takip ediyorum, eski seçim bölgemde ne var ne yok diye. Sanırım, hava mania konusunda Belediye bazı adımlar attı. Bildiğim kadarıyla bu mesele son aşamada. İnşaat sektörünün haklı olarak beklediği bu sorunun çözümü konusunda yakın bazı gelişmeler olabilir…”

“TIP FAKÜLTESİ BATMAN’IN DA HAKKI”
Batman’daki bazı STK temsilcileri ve Oda Başkanlarını da ziyaret eden Demirkıran, Batman’ın bir başka gündemi olan Tıp Fakültesi için de bir parantez açtı... Komşu il Siirt’e YÖK’ün olumlu karar verdiği ‘Tıp Fakültesi’nin Batman’a verilebileceğini de anlatan Demirkıran, bakın neler diyor;
“Batman Tıp Fakültesini hak eden bir şehir. Nüfusu Batman’dan küçük bir şehirde bile Tıp Fakültesi var. Potansiyeli ve konumu itibariyle Batman, bu fakülteyi hak ediyor. Ayrıca Batman ‘Sağlık Üssü’ne aday bir şehir. Yeni dönemde Tıp fakültesinin verileceği illerden birinin Batman olacağına inanıyorum. Bu konuda da üzerime ne düşüyorsa, eski seçim bölgem için yapacağım…”

Demirkıran, teknokrat ağırlıklı eski bir politikacı.
Yerel sorunlarının nasıl çözülebileceğini, şehrin taleplerinin karşılanması konusunda üst düzey bürokratlarla diyaloga geçip talepleri iletiyor.
TEİAŞ Bölge Müdürlüğü’nü, Diyarbakır’dan Batman’a getirdiğinde de Demirkıran, prosedürleri uygulayınca; Diyarbakırlı politikacıların itirazı olmamıştı.

NEDEN BATMAN’DA OLMASIN?
Yakın bir süre içinde kazma vurularak en kısa zamanda ‘Millet Bahçeçi hizmete sunulacak… 16 Mayıs şehir stadı, çevresindeki tam 5 mahalleye de nefes aldıracak.
Herkesin görüşü 16 Mayıs şehir stadının genel olarak yeşil ağırlıklı bir park olması.
Gerçekten Millet Parkı, Batman’ın son zamanlarda aldığı iyi bir müjde… Bu müjdelerin devamı ise Hava mania ve Tıp Fakültesi.
16 Mayıs şehir stadı kent halkının nefes alacağı bir park olacak.
Ancak yetmez.
Eski Hava lojmanlarının bulunduğu alan da boşaltılarak bir büyük parkı olarak düzenlenmeli.
15 Temmuz sonrası birçok şehirde, merkezde bulunan askeri alanlar boşaltılarak parka dönüştürülüyor.
Başka yerlerde olan güzel gelişmeler neden Batman’da olmasın1
16 Mayıs Stadı’nda gördük ki istenince oluyormuş.
Bu da başkente iletilirse sanırız geri dönmeyecek bir taleptir…