Batman Petrolspor, ligde son yılların ‘en kötü’ başlangıcını yaptı…
Karne ortada; 4 haftada ‘1’ puan…
 
6-2’lik Tire hezimetiyle dolan bardak, Manavgat mağlubiyetiyle boşaldı.
 
Kötü gidişatın faturası, futbolda klasik hale gelen teknik adama kesildi. Türkiye çapında tanınan teknik direktör Mehmet Şahan istifasını sundu, yönetim de kabul etti.
 
İstifanın ardından Şahan, net konuşuyordu:
“Takım bir kriz yaşıyor. Biz katkıda bulunamadık. Çözümlerde başarılı olamadık. Ne söylesek bir anlamı yok. Çünkü başarısızlıkta en zayıf halka hocalardır. Gitmesi gereken tek kişi hocadır. Yönetimin güçlenmesi için hocaların gitmesi gerekir. Umarım benim yapamadığımı benden sonraki gelen arkadaşım yapar ve başarılı olur.”
 
Açıklamanın en çarpıcı kısmı, ‘Başarısızlıklarda gitmesi gereken tek kişi hocadır’ diyor Şahan…
Aslında hiç de öyle değil…
 
Gitmesi gereken bazıları olmalı.
 
Kim onlar?
Teknik adamı belirleyen/referans olanlar,
Transferde belirleyici olanlar,
Geçen yıl ki takımın iskeletini bozanlar…
 
***
Ortadaki tabloda açıkçası en mahsum isim, Kulüp Başkanı Aydın Gülmez…
 
Başkan, şampiyonluk için 2 Milyon TL gibi ciddi bir ödeneği oluşturmasına rağmen başarısızlık yaşanıyorsa oklar haliyle transfer komitesi ve diğer unsurlara yönelir.
 
Gülmez, yola çıktığı bazı isimleri yanlış seçmiş olabilir. Elbette bazı durumlar denemeden, görmeden olmaz. Ancak ortada da ciddi bir başarısızlık var. Kurulan takım bir-iki isim dışında amiyane tabirle evlere şenlik…
 
Takımdaki iki kaleci de Bölgesel Amatör ligde oynayacak düzeyde, defans hattındaki Zafer’i tarif etmek bile güç, orta alandaki genç isimler tecrübesiz, sağ açık Emin sahada sadece yürüyor, forvet hattında golcü gören oldu mu? Akif, iyi niyetle çabalasa da Manavgat maçında üç net gol pozisyonunu cömertçe harcadı, forvetin diğer ismi Emre Aktaş’ı ise taraftarla tartışırken görebildik… Transfer komitesinin en iyi işi ise Ali Kemal transferi olmuş… Ali Kemal, canla-başla savaşan yetenekli bir isim. Ancak bir futbolcunun çabası, bu takımı kurtarmaz.
 
***
Gelinen nokta çok açık; bu takım direkt şampiyon olamaz.
Lig uzun bir maraton olsa da görünen köy kılavuz istemiyor. Devre arasına kadar bu takım ilk 7’ye girebilirse belki yine şansımız play-off’a kalır.
 
Bu vakitten sonra yapılacak tek şey, başarısızlığın mimarı olanların gönderilmesi ve çok iyi bir teknik adam seçimidir.
 
‘Ağzı sütten yanan, yoğurdu üfleyerek yer’ misali Başkan Gülmez, radikal kararlarla birlikte iyi bir teknik adam seçiminde titiz olmalıdır.
 
Şahan’ın da belirttiği gibi Petrolspor’da kriz yaşanıyor. Bu krizi de çözecek kişi Başkan Gülmez ve ekibidir. Ancak Gülmez, ekibindeki doğru kişilerle hareket etmeli veya yeni isimlerle yola çıkmalı.
 
Bütün başarısızlığı, teknik adama yığmak doğru bir hamle olarak kabul görmeyeceği gibi gelecek için de sağlıksız bir durum oluşturacaktır…
 
Aksi halde iyi niyetli bir kulüp başkanı tepkilerin odağında olacaktır. Nitekim Manavgat maçında taraftarın yönetime yansıyan öfkesinden de iyi bir ders çıkartılmalı.
 
Özetle; Geçen yıl kulübü devr aldıktan sonra şampiyonluk potasına koyan Gülmez ve ekibinin artık kötü gidişata ‘dur’ demesinin tam vaktidir. Umarım, Batman futbol kamuoyunun şampiyonluk özlemi, başka bahara kalmaz.