*Önceki gün Özbek ve Yıldız aileleri arasında husumeti sonlandıran ‘Barış’ töreninde bulunan Milletvekili Ziver Özdemir, 500 yatak kapasiteli yeni hastane için de umutlu konuşuyordu; “Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nasıl kavuştuysak, 500 yatak kapasiteli hastanemizin temeli için de günler yakındır…”

*Bu şehrin sağlık sorunları birikmişti ama korona virüsü salgınıyla birlikte bazı sorunlar da çözüme kavuştu. 500 Yatak kapasiteli yeni hastane ve Tıp Fakültesi, Batman’ın beklentilerini karşılayacak. Kabuğuna sığmayan bu şehrin özel hastaneleri de var ama Sağlık Bakanlığı’nın yeni hastanesi ile Üniversite bünyelerindeki Tıp Fakültesi de bu şehre gerekli…

SAĞLIK YATIRIMLARINA UMUTLANIYORUZ
Kan davalı ‘Özbek ve Yıldız’ aileleri arasında sağlanan ‘barış’ töreninde anlamlı mesajlar veriyordu Batman Milletvekili Ziver Özdemir…

İl Başkanı avukat Akif Gür’ün de eşlik ettiği Milletvekili Özdemir, bu yıldan beklentileri içeren bir değerlendirme toplantısı da gerçekleştiriyor.

‘Barış’ töreninde ayaküstü sohbet ettiğimiz Milletvekili Ziver Özdemir, yeni hastane için umutlu konuşuyordu.

Evet, sağlık yatırımları için geçen yılın son aylarındaki gelişmelerle gerçekleşen 810 Yatak kapasiteli Eğitim ve Araştırma Hastanesi, tüm Batmanlıları olduğu gibi bizi de çok mutlu etmişti.

2021’nin ilk aylarında özellikle yeni hastaneden çok ama çok umutluyuz.

Bu yılın ilk aylarında temelinin atılması planlanan 500 yatak kapasiteli hastane, Batman’ın sağlık sorunlarının çözümüne büyük katkı sunacak.

Milletvekili Ziver Özdemir, Eğitim-Araştırma Hastane projesi nasıl hayata geçirildiyse; yeni hastane ile Tıp Fakültesi’nin bu şehir için  ‘hayal’ olmayacağının altını çiziyordu.

SAĞLIKTA SOMUT ADIMLAR
Evet, Batman’da sağlıkta artık somut adımlar atılıyor.

Projesi hazır yatırımlar hayata geçiriliyor.

Dün de değinmiştik.

Bu yılın ilk aylarında Ermi mahallesi ile Stadyum arasında yapılması karalaştırılan 500 yatak kapasiteli hastanenin 750 yatak kapasiteye çıkarılması da gündemde.

Yeni hastanenin bu şehir için ne kadar önemli olduğunu hep anlattık.

Anlatmaya da devam edeceğiz.

Çünkü, yoğun bakım hastalarının, Gaziantep başta olmak üzere büyük şehirlere sevk edildiklerinde yaşanan sıkıntılara dikkat çektik.

Güney çevre yolu üzerinde 120 dönümlük alanda ‘yatay’ bina olarak tasarlanan yeni hastanenin; bu yılın ilk aylarında temelinin atılmasıyla 2023 yılında tamamlanmasının planlandığını da bir süre önce Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca açıklamıştı.

Bölgede belki de erken temeli atılacak hastanelerden biri Batman’ın olacak.

YENİ HASTANE ÖNEMLİ
Kim ne derse desin, 500 yatak kapasiteli hastane Batman için çok önemli bir gereksinimdi.

Evet, Batman’daki Özel hastaneler de son yıllarda yatak kapasitelerini artırdı.

Hatta özel hastanelere yeni üniteler de eklendi.

Sağlıkta gerek özel sektör gerekse de Bakanlık artık yeni yatırımları planladığı Batman’da, şimdi de bu yıl beklentilerin başında 500 yatak kapasiteli hastane geliyor.

Bu şehirde yoğun bakım üniteleri yeterli olmadığı için her ay yüzlerce hasta büyük şehirlere sevk ediliyordu.

Ancak geçen yılın son aylarında açılan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, artık dışarıya sevk edilen hasta sayısını da düşürdü.

EĞİTİM-ARAŞTIRMA’DA KADRO
Yaklaşık bir aydır hizmete açılan Eğitim-Araştırma Hastanesi’nin hekim kadrosu yetersiz olabilir.

Artık yakında Doçent ve diğer uzmanlık alanlarında ders verecek hocaların da bu önemli sağlık kuruluşta, sağlık görevlilerine ‘eğitim’ verecek bir ortam da oluşturulmalı.

Yani bu yeni hastanenin kadrosu güçlendirilmeli.

Böylesine önemli bir sağlık kuruluşunun açıldığı bu şehrin yeni uzmanlara ve Doçentlere gereksinimi var.

Adı üzerinde; Eğitim ve Araştırma Hastanesi.

Bu sağlık kuruluşunun içini yeni uzman hocalarla doldurmak gerek. Özellikle yan dal branşlarında gereksinim büyük…

Sağlıkta başlayan yeni projeler kadar Eğitim-Araştırma Hastanesi’nin kadrosunu güçlendirmeye yönelik çalışmalar, Batman adına umutlandırıyor bizi.

Evet şu günlerde sağlık için oluşan bu güç birliği yeni hastanenin temelini önümüzdeki günlerde attırmayı başarırsa, Batman’ın Tıp Fakültesi sorunu da kısa sürede çözüme kavuşabilir…

Tabii ki Tıp Fakültesini de bu şehre kazandırmak için oluşan güç birliğine hep birlikte destek vermeliyiz…

Sağlıkla kalın…