**Bölge Devlet Hastanesinde başarılı bir operasyonla kalp piline kavuşan 75 yaşındaki Fehime Nam; “Zor ameliyattı ama operasyon sonrası yeniden doğmuş gibiyim” dedi.
BAŞARILI BİR OPERASYON DAHA
Batman Bölge Devlet Hastanesinde başarılı bir operasyonla kalbine pil takılan Fehime Nam, kendisini yeniden doğmuş gibi hissettiğini söyledi. 75 Yaşındaki Nam, şöyle konuştu; “Yeniden doğmuş gibiyim. İnsanın tekrar hayata dönmesi çok güzel bir şey diyor ve devam ediyor. Bir anda göğsümde şiddetli bir ağrı yaşadım. Ne olduğunu anlayamadım. Doktora getirdiler beni. Sonrada ameliyat oldum, şimdi biraz ağrım var ama başarılı bir ameliyat geçirdim. Zor bir ameliyatmış benim geçirdiğim. Kalp pili takılmış, hastaneden çok memnun kaldım.”

“UZAK MERKEZLERE GİTMEYE GEREK YOK”
Bölge Devlet Hastanesi Kalp-Damar Cerrahi uzmanı Sinan Göçer, Batman’da başarılı operasyonlar sayesinde hastaların artık uzak merkezlere gitmesine gerek kalmadığına dikkat çekerek, şunları söyledi; “Ameliyat kararı alınan hastaya baypass yapıldı aynı ameliyatta bir de kalp pili takıldı. Kalp pilinin takılması işleminin yapılması hastanemizin ameliyat çeşitliliği açısından da oldukça önemli. Hastanın genel sağlık durumu hızlı bir şekilde iyileşme göstermiş olup serviste takibi devam etmektedir. Böylelikle büyük kalp cerrahisi merkezlerinde yapılan ameliyatlarının tamamına yakınını kalp damar cerrahisi kliniğimizde yapabilmekteyiz. Böylece hastaların uzak merkezlere gitmesine de gerek kalmadı.”


Editör: TE Bilişim