**Kozluk Devlet Hastanesi, 830 hastane arasında yapılan denetimlerin ardından ‘Anne Dostu’ hastane ünvanı alan ülke genelindeki 47 hastaneden biri oldu. Hastanede incelemelerde bulunan İl Sağlık Müdürü Osman Sünger: “Yaklaşık 1 yıldır çalışmalar yürütülüyordu. Bölgede bu ünvanı alan tek hastane olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

ANNELERE KALİTELİ HİZMET
Sağlık Bakanlığı’nın 830 hastane arasında yaptığı denetimler sonucu ‘Anne Dostu Hastane’ ünvanını alan Kozluk Devlet Hastanesi, ünvanıyla bölgede ilk oldu. Hastaneyi dün basın mensuplarıyla birlikte ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Osman Sünger, açıklamalarda bulundu. Hastane doğum servisinin 5 yıldızlı otel konforunda hizmet verdiğini belirten Sağlık İl Müdürü Sünger: “Kozluk Devlet Hastanesi’nin ‘anne dostu’ unvanı alması için yaklaşık bir yıldır çalışmalar yürütülüyordu. Bu çalışmaların neticesinde Kozluk Devlet Hastanesi, Türkiye genelinde ‘anne dostu’ unvanını alan 47 hastaneden biri oldu. Bölge illeri içerisinde anne dostu unvanı alan ilk ve tek hastane olduk. Bu nedenle Batman için sevindirici bir gelişme” dedi.

“EV KONFORUNDA HİZMET”
Sünger, sözlerini şöyle sürdürdü: “Anne dostu hastane programında hastanede tek kişilik ve hasta mahremiyetine uygun sancı ve doğum odaları oluşturduk. Bu odalarda hastalar, refakatçi ile birlikte uygun, rahat bir ortamda, ev konforunda kalabiliyorlar. Aynı zamanda gece okulu da oluşturduk. Gebe okulunda sağlık alanında uzmanlaşmış kişiler tarafından anne adaylarımıza gebelikle ilgili eğitimler veriliyor. Bebek bakımı ile ilgili de eğitimler veriliyor.” Öte yandan kadın doğum servisinde 10’uncu Çocuğunu dünyaya getiren Keziban Koç ise: “Daha önce özel hastanelere doğum için gidiyordum. Şimdi ise özel hastanede ortamını aratmayan Kozluk Devlet Hastanesi’nde doğum yaptım. Hizmetler çok güzel.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim