SES ve Batman Tabip Odası, yaptığı ortak açıklamada vatandaşları aşı olmaya davet etti. Açıklamada; “Aşılamada yetersiz bölgelerde halk buluşmaları gerçekleştirilmeli, halkın yoğun kullandığı bölgelerde el ilanları, afişler ve yazılı, görsel basın kullanılarak halka anadilinde çağrılar yapılmalıdır” denildi.

“EN AZ AŞI YAPAN İLLER ARASINDAYIZ”
Aşılamanın az olduğu iller arasında yer alan Batman’da SES ve Tabip Odası da yaptık ortak açıklama ile vatandaşları aşı olmaya ve çalışmaların geniş kesimlere kaydırılmasını duyurdu. Açıklamada özetle şöyle denildi; “En son Sağlık Bakanlığının yaptığı açıklamalara göre ilimiz maalesef aşılamada en az aşı yapılan iller sıralamasında ilk ona girmektedir. En başından beri savunduğumuz ve bugünlerde nihayet hayata geçirilen aşılama hizmetleri sayesinde vaka sayıların azalışlar tüm kamuoyun yansımıştır. Ancak başta ilimiz olmak üzere tüm bölge illeri aşılama noktasında ülke sıralamasında en altta kalmıştır. Son günlerde kamuoyuna yansıyan ve aşılama hizmetlerinde en iyi rakamlara ulaşan ülkelerde bile vaka sayılarının yükselmesine sebep olan yeni bir covid-19 varyantı ülkemizde de görülmüştür. Ölüm oranı ve yayılma hızı yüksek delta varyantı yeterince aşılama yapılmadığı durumunda ciddi sağlık sorunlarına ve beraberinde ölümlere sebep olacağı öngörülmektedir.”

“HERKESE ULAŞILMALI”
Açıklamanın devamında şöyle denildi; “Halkımızın sağlığı her şeyden önce gelir. Ayrım gözetmeden milletvekilleri, seçimle belirlenmiş belediye başkanları, siyasi partiler ve STK’lar başta olmak üzere tüm kesimleri bir araya getirmeli halkımıza öncelikle anadilde çağrılar yapmalıdır. Özellikle en çok oyu alan siyasi parti temsilcileri halkımıza yönelik kendi tabanlarına çağrılar gerçekleştirilmeli, aşılamada yetersiz bölgelerde halk buluşmaları gerçekleştirilmeli, halkın yoğun kullandığı bölgelerde el ilanları, afişler ve yazılı, görsel basın kullanılarak halka anadilinde çağrılar yapılmalıdır. Esnaflar iş yerlerine halkı aşıya teşvik amaçlı görseller asmalı halkı temsil eden vekiller halkımızla buluşmalar gerçekleştirilmelidir. Bayram gelmeden tüm halkımız en az 1 doz aşı ile buluşturulmalıdır. Aşılama hizmetlerinde aksamalar gerçekleşmemesi için ilimizdeki tüm kurumlar sağlık müdürlüğüne lojistik destek sunmaya hazırlanmalıdır. Daha fazla acılar çekmemek, daha fazla ölümler yaşanmadan ‘Tedirgin Olma, Aşı Ol.” (Ali Arslan)

Editör: TE Bilişim