Batman’ın Pazaryeri mahallesinde Ortaokul 6. Sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Emre Kaçmaz, çenesine yapılan yanlış tedavi nedeniyle sadece sıvı gıdayla beslenebiliyor. Üç çocuk annesi Fatma Kaçmaz: “Büyük oğlum Emre, iki yıldır ne ekmek ne et ne de diğer katı yiyecekleri yiyebiliyor. O’nu çorba ve diğer sıvı maddeleriyle besliyoruz” diyor.

YANLIŞ TEŞHİS İDDİASI
Batman’ın Pazaryeri mahallesinde ikamet eden Kaçmaz ailesinin 11 yaşındaki ferdi Emre Kaçmaz, iki yıl önce oyun oynadığı sırada yere düşerek çenesi kırıldı. Küçük Emre, 31 Temmuz 2016 tarihinde kaldırıldığı Batman Bölge Devlet Hastanesi Plastik cerrahi servisinde 25 gün süreyle tedavi gördü. Üç çocuk annesi Fatma Kaçmaz, oğluna yanlış tedavi uygulandığını ileri sürdü. Anne Kaçmaz, şöyle konuştu: “Bir ayda iyileşeceği söylenen Emre’nin çenesi maalesef bir daha düzelmedi. Çene bölümüne uzun bir süre tel takıldı. Tam iki yıldır çocuğum hiçbir katı gıda alamıyor. Ekmek ve et yiyemiyor. O’na her gün çorba ve meyve suyu gibi sıvı ağırlıklı gıdalar hazırlamak zorundayım. O’nu tedavi için İstanbul ve Ankara’daki hastanelere de getirdik. Ameliyatı riskli diye 18 yaşında tedavi olabileceğini öğrendik. Çocuğumun tedavisi için destek bekliyoruz.”

AİLE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Batman Barosu avukatlarından Orhan Acar, iki yıl önce Batman Bölge Devlet Hastanesi Plastik Cerrahi servisindeki doktor hakkında Batman Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti. Soruşturmanın devam ettiğini belirten avukat Acar: “Sağlık Bakanlığı’na da maddi ve manevi tazminat davası açacağız. Tedavi yapan doktor görevi ihmal ettiği, dikkat ve özeni göstermediği, gerekli teşhis-tedaviyi uygulamadığı nedeniyle Emre’nin sakat kalmasına neden olmuştur. Emre, tedavi olabilecek yaşa gelebilmesi için 7 yıl daha beklemek zorunda. 7 Yıl süreyle sadece sıvı gıda maddeleriyle beslenebilecek” dedi. Bu arada Pazaryeri Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Emre Kaçmaz ise katı yemek yemeyi özlediğini belirterek: “Annemin kardeşlerime hazırladığı yemeği ben de yemek istiyorum ama çiğneyecek durumda değilim. Tedavi olmak istiyorum” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim