** Batman’ın yanı sıra bölge illerine hizmet veren Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde hizmet kalitesi her geçen gün artıyor. 36 Hekimle hizmet veren hastaneye 6 poliknik daha ekleniyor.

 

** Yaklaşık üç ay önce Batman Ağız ve Diş Sağlığı Başhekimliğine atanan Dt. Masum Ekinci: “Merkezimizde acil hastalarla birlikte günde 1000 hasta tedavi ediliyor. Kanal tedavilerini gününde tamamlayan tek hastane konumundayız” diyor.

 

DOKTOR KADROSU GÜÇLENİYOR

Bir süre önce Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimliğine atanan Dt. Masum Ekinci, kısa sürede hastanenin çehresini değiştirdi. Engelli hasta polikliniklerinden çocuk polikliniğine, tam teşekküllü ameliyathaneye dek hastanede hizmet kalitesi artıyor. 30 Poliknilikte 36 hekimin görev yaptığı Diş Sağlık Merkezinde yeni atanacak 6 doktor için 6 poliknik daha oluşturuldu. Bir süre önce Endodonti uzmanının da görev yaptığı Sağlık Merkezi, Batman’ın yanı sıra Bismil, Muş ve Bitlis’ten gelen hastalara da hizmet veriyor.

 

KANAL TEDAVİLERİNDE REKOR

Diş Sağlık Merkezi’ndeki çalışmalarla ilgili Batman Çağdaş’a açıklamalarda bulunan Başhekim Dt. Masum Ekinci, bir günde kanal tedavisini tamamlayan tek sağlık merkezi olduklarını söyledi. Ekinci: “Tedavi olan hastaların çoğunda kanal tedavisi uygulanıyor. Kanal tedavisini bir günde tamamlayan belki de tek hastaneyiz. Farklı illerde kanal tedavisi için hastalara en az 3-4 gün süreyle randevu veriliyor. Kanal tedavisinin yanı sıra hastalara en fazla dolgu ve protez işlemleri uygulanıyor” dedi.

 

TAM DONANIMLI AMELİYATHANE

Bölge illerine hitap eden Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin tam teşekküllü ameliyathanesi de hizmete girdi. Ameliyathanede tüm cerrahi müdahalelerde bulunulacak imkanın olduğuna da işaret eden Başhekim Ekinci, şöyle devam etti: “Tam donanımlı ameliyathanemizde 20 yaş dişlerinin çekimi başta olmak üzere apse drenajı, dikiş açma gibi müdahaleler gerçekleşiyor. Çene cerahhisinin merkezimize atanmasıyla sevkler de son bulacak. En büyük hayalimiz merkezimize çene cerahhisinin atanmasıdır. Bu alanda az sayıda mezun verilince sıkıntılar oluyor. Ancak her alanda büyük desteğini gördüğümüz Kamu Hastaneler Birliği Sekreterimiz Hakan Pamukçu’nun girişimleriyle bu alana da atamanın yapılacağına inanıyoruz. Desteklerinden ötürü genel sekreterliğimize ayrıca teşekkür ediyorum.”

 

ENGELSİZ SAĞLIK MERKEZİ

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin her alanında engelli hastalar unutulmamış. Asansörlerden merdivenlere, engelli polikliniğinden Braille alfabesine dek ‘engelsiz’ sağlık merkezi hüviyetindeki merkez, ‘Engelsiz Erişilebilirlik’ sertifikasına da sahip. Hijyenliğiyle de dikkat çeken Sağlık Merkezinin yemekhane bölümünde de aynı manzara mevcut. Evde bakım sağlık hizmetleri kapsamında 300’ü aşkın hastaya da ulaştıklarını ifade eden Ekinci: “Hastaneye gelme imkanı olmayan yaşlı veya yatalak hastaların tedavilerini ekiplerimiz titizlikle takip ediyor. Evde Bakım Hizmetleri kapsamında 320 hastaya tedavi hizmeti ulaştırıyoruz” diye konuştu.

 

“ARTIK FİŞ BULMA SORUNU YOK”

Bir dönemler fiş bulamadıkları gerekçesiyle tedavi olamayan hastaların sorununu da ortadan kaldırdıklarını ifade eden Başhekim Dt. Masum Ekinci, sözlerini şöyle devam etti: “Daha önce sabah erken saatlerde hastalar muayene için fiş bulamazdı. Ancak yaptığımız son düzenlemeler ve poliklinik sayısının artmasıyla bu sorun çözüldü. Muayene sırasının kalmaması durumunda ise hastalarımızı acil polikliniklere yönlendiriyoruz.” Öte yandan çocuk hastaların beklemeden muayene edildiği sağlık merkezinde çocukların vakit geçireceği oyun parkları da ailelere kolaylık sağlıyor. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim