KORONA HASTASINA AMELİYAT

Batman Özel Dünya Hastanesi’ne kaldırılan koronavirüs hastası Remziye Ekmen’in kalp krizi geçirdiği tespit edildi. Doktorlar, Ekmen’in ameliyata alınmasına karar verdi. Kalp-Damar Cerrahisi uzmanı Dr. Afşin Yaveri tarafından Remziye Ekmen’e açık kalp ameliyatı yapıldı. Dr. Yaveri, “Hasta acil ameliyata alınması gerekiyordu. Hastayı kabul ettik. Tabi Covid-19 hastalığının bir özelliği var. Hastanın mümkün olduğu kadar solunum cihazına bağlanmamasına gayret ediyoruz. Yani entübe etmemeye çalışıyoruz. Açık kalp ameliyatını da hastanın boyun kısmından aşağı uyuşturacak şekilde uyuşturduk. Ameliyatı böyle gerçekleştirebildik. Ameliyat sırasında hasta uyanıktı. Bypass yaptık. Şu an için en azından kalp ile ilgili bir sorunu yok ama Covid-19 salgınıyla ile ilgili problemi sürüyor. Hasta entübe değil. Ameliyatının dördüncü gününde yoğun bakımda takip ediyoruz” diye konuştu.

“AMELİYAT HIZLI BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

Dr. Yaveri, ameliyat sırasında hastanın uyanık olmasının stresli bir işlem olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Anestezi ekibi bize çok başarılı bir şekilde eşlik etti. Biz de ameliyatı çok hızlı bir şekilde yaptık. O bakımdan çok avantajlıyız. Ameliyatın kendisi baştan aşağıya zordu. Türkiye’nin her yerinde yapılan ameliyatları burada rahatlıkla yapabiliyoruz. Hastanemizin herhangi bir eksiği yok. Burada en büyük sıkıntımız bu şehirde yaşayanlar başka şehirlere gitmesidir. Oysa diğer şehirlerde yapılan ameliyatlar bu ortamda rahatlıkla yapılıyor. Buraya İzmir ve Antalya’dan gelen hastalarımız da var." 

HASTASI O’NUN SAYESİNDE YÜRÜYOR

2017 Yılından bu yana Batman Özel Dünya Hastanesi’nde Kalp-Damar Cerrahisi olarak görev yapan Dr. Afşin Dr. Yaveri, Kuzey Irak’ta bir hastasının yürümesini sağladı. Damar tıkanıklığı nedeniyle yürüyemeyecek durumdaki hastaya müdahale eden Dr. Yaveri, şunları kaydetti; “Türkiye’nin her yerinde yapılan ameliyatları burada rahatlıkla yapabiliyoruz. Hastanemizin herhangi bir eksiği yok. Burada en büyük sıkıntımız bu şehirde yaşayanların başka şehirlere gitmesidir. Buraya İzmir, Antalya ve Kuzey Irak’tan gelen hastalarımız da var. Bir süre önce damar tıkanıklığından yürüyemez durumdaki bir hasta Irak’tan bize geldi. Damar tıkanıklığından kendisine bir ayağının kesilebileceğini söylemişler. Tedaviye aldık. Bacağında açık kalan bir damar vardı, ameliyatı başarıyla gerçekleşti. Şimdi rahatlıkla yürüyebiliyor. Nedense Batman’daki bazı vatandaşlar kalkıp büyük şehirlere gidiyorlar, anlamış değiliz ama bu da vatandaşların kişisel tercihleridir.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim