**Daha önce 200 yataklı olarak planlanan yeni Bölge Devlet Hastanesi’nin yatak kapasitesinin artırıldığını belirten Milletvekili Ataullah Hamidi: “Hastane 500 yatak kapasiteli olacak. Yapımına da 2018’de başlanacak” dedi.

“2018’DE İHALEYE ÇIKACAK”
Daha önce 200 yataklı olarak yapılması planlanan Güney Raman çevre yolu üzerindeki yeni hastane yatırımının kapasitesi artırıldı. Ak Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan’la yaptıkları görüşmelerin ardından yatak kapasitesinin 500’e çıktığını açıkladı. Hamidi, şöyle konuştu: “Batman’ının ihtiyaç duyulan yeni sağlık yatırımları konusunda ve mevcut yatırımların kapasitesinin artırılması konularında Sağlık Bakanımız sayın Dr. Ahmet Demircan’la görüşmelerde bulunduk. Bu görüşmelerimiz neticesinde, daha önce 200 yataklı olarak yatırım programına alınan yeni devlet hastanesi projesinin yatak sayısı artırılarak 500 yataklı hastane olarak planlandı. Bu 500 yataklı hastanemizin proje ihalesi de 2018 yılında yapılacaktır.”

“BAKANLIKTAN 17 MİLYON TL
ÖDENEK DE AKTARILDI”
Sağlık Bakanlığı’ndan Batman’a 17 Milyon TL ödeneğin de aktarıldığını kaydeden Milletvekili Hamidi: “Batman’da yatırım programına alınan ve projeleri hazırlanarak onaylanan aile sağlığı merkezleri, 112 istasyonları, toplum sağlığı merkezleri, sağlıklı yaşam merkezleri ve lojmanlar için sağlık bakanlığından 17 Milyon TL ödenek aktarıldı. Bu gayretlerimiz, halkımızın modern ve tam donanımlı tedavi imkânlarına zahmetsiz ve masrafsız bir şekilde erişimini sağlamak içindir. Bütün bu yatırımların ve imkânların halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bundan böyle de sağlık yatırımlarının takipçisi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim