** 20 Ünitlik Gap Ağız ve Diş Sağlığı Semt Polikliniği tamamlandı. 1 Kasım Cuma günü hasta kabulüne başlayacak olan semt polikliniği son teknoloji cihazlarla donatıldı. Polikliniğin hizmete girmesiyle Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ndeki yoğunluk hafifleyecek.

1 KASIM’DA HİZMETTE
Yoğun hasta yükünü azaltmaya yönelik yapılan semt polikliniği, Gap Aile Sağlığı Merkezinin 3. Katında hizmet verecek. İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu: “Batman İl merkezinde hizmet vermekte olan Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin yoğun olan mevcut hasta yükünü azaltmak ve sağlık hizmetine erişimi kolaylaştırmak amacı ile Gap Mahallesinde başlatmış olduğumuz semt polikliniği tamamlanmış olup, 01.11.2019 tarihi itibariyle Gap Mah. Ömer Muhtar Bulvarı No:1 adresinde bulunan Gap Aile Sağlığı Merkezinin 3.katında hasta kabulüne başlayacaktır. Polikliniğimiz günde 400 hastaya bakabilecek kapasiteye sahiptir” dedi.

DONANIMLI POLİKLİNİK
İl Sağlık Müdürü Pamukçu, şöyle devam etti: “20 Ünitli ve 660 metrekare alanda hizmet verecek olan Semt Polikliniği son teknoloji periapikal (tek diş) ve panoramik (tüm ağız) röntgen cihazlarıyla donatılmıştır. Merkezimizde; Kanal tedavisi, tam ve hareketli protezler, bölümlü protezler, sabit protezler, dolgu, detertraj ve küretaj, diş çekimi vb. yani Batman Ağız ve Diş Sağlığı merkezinde yapılan tüm işlemler yapılabilecektir. Merkezimiz tam olarak faaliyete girdiğinde günde 400 hasta kapasitesinde olacak ve 20 diş hekimi (Kasım ayı için 10), 10 hemşire, 2 laborant, 3 röntgen teknisyeni, 2 teknisyen ve 2 idari memur ile hizmet verecektir. Hasta kabulü sadece MHRS üzerinden olacak şubemize vatandaşlar telefonla (Alo 182) sıra alacak ve istediği saatte istediği hekime muayene olabilecek. Böylece sıra kuyruğuna girmelerine gerek kalmayacaktır. İnsan sağlığı için çalıştığının bilincinde ve tercih edilmenin verdiği sorumlulukla kalitemizi elimizden geldiğince artırmaya devam edeceğiz. Gap Ağız ve Diş Sağlığı Semt Polikliniğinin semt sakinlerine ve Batman’a hayırlı olmasını diliyoruz” dedi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim