DESTEK BİRİMİ HİZMETTE

Bölge Devlet Hastanesi Diyaliz ünitesinin bekleme salonunda hasta refakatçilerine zamanlarını geçirmeleri için kitaplık oluşturuldu. Okuma alanından memnuniyeti dile getiren refakatçi Ceylan Savgat; “Annem haftada iki kez diyalize giriyor. Her seferinde 6 saatimiz hastanede geçiyor. Diyaliz ünitesinin bulunduğu yerde okuma ve dinlenme salonun oluşturulması bizim açımızdan çok iyi oldu. Hastalarımız diyalize girerken bizler de vaktimizi kitap okuyarak geçiriyoruz. Kitaplık oluşturulduğundan bu yana yaklaşık 20 kitap okudum” dedi.

ALTERNATİF ÇÖZÜM

Hastanede bir dizi alternatif çözüm ürettiklerini belirten Hastane Yöneticisi Dr. İdris Yıldırım, şunları söyledi; “Hasta ve hasta yakınlarına psikolojik destek sunmak amacıyla oluşturulan bu birimde amacımız hasta ile konuşmak, duygularından haberdar olmak, güven duygusunu geliştirmek ve benzer sorunu olan kişilerle iletişim kurmasına olanak sağlamaktır.”

“HASTALARIMIZA YAŞAMI ANLATIYORUZ”

Biyolojik hastalığa eklenen psikolojik ve sosyal sorunlar için çözüm yolları bulmaya çalıştıklarını ifade eden Psikolog Yasemin Körsu Büyüktaş ise şöyle konuştu; “hastalarımızla düzenli görüşmeler yaparak bağımlılık ve hasta rolüne ilişkin davranışlar ile yetersizlik ve eksikliğe ilişkin düşünceler üzerinde çalışıyoruz. Hastalarımıza yaşamın bir mücadele olduğunu, yaşamdaki her olayı bir kişisel gelişim fırsatı olarak değerlendirmemiz gerektiğini, bizi olgunlaştırdığını ve yaşamdan doyum almamıza yardımcı olduğunu anlatmaya ve anlaşılmasını sağlamaya çalışıyoruz.”
Editör: TE Bilişim