12 KİLO ZAYIFLADI

Batmanlı 18 yaşındaki Kardelen Barın, ameliyatla 116 kilodan 104 kiloya düştü. Op.Dr.Salih Demirelli, Op.Dr.Emre Gündoğdu, Op.Dr.Beşir Şimşek ve Op.Dr.İhsan Aydoğan’ın gerçekleştirdiği başarılı tüp mide ameliyatında 18 yaşındaki Barın, dört günde taburcu edildi. Yıllardır kilo problemi yaşayan, birçok diyet ve egzersiz programlarına rağmen fazla kilolarından kurtulamayan Kardelen Barın, ameliyat sonrasının ikinci günde gıda alımına başladı, dördüncü günde de taburcu oldu.  

“HASTALARDA %50-80 ORANINDA KİLO KAYBI”
İlk defa yapılan başarılı mide ameliyatıyla ilgili bilgi veren Op.Dr.Salih Demirelli, şöyle konuştu; “Obezite estetik bir sorun olmaktan ziyade, bir hastalık olarak kabul edilmektedir. Obezite cerrahsi vücut kitle indeksi 35’in üstünde olan ve 6 ay -1 yıl kadar bir süreyle doktor gözetiminde diyet, egzersiz ve medikal tedavi uygulandığı halde kilo verme hedefine ulaşamayan hastalara öneriliyor. Bu işlemler genel cerrahi bölümünde yapılmaktadır. Cerrahi girişimlerle hastalarda % 50 ila % 80 oranında kilo kaybı olabilir.”



“KARDELEN’İN SEVİNCİNİ PAYLAŞIYORUZ”
Ameliyatı başarıyla gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu ekip olarak yaşadıklarını ifade eden Demirelli; “Kardelen Barın, kliniğimize başvurduğunda 116 kiloydu. Kiloları nedeniyle de kendisini iyi hissetmiyordu. Ameliyat sonrasının ikinci gününde 116 kilodan 104 kiloya düştü. Kardelen bundan son derece memnun. Bizler de Kardelen’in sevincini paylaşıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim